Robinhood CEO’su Vlad Tenev, katıldığı konferansta önemli demeçler verdi
Robinhood CEO’su Vlad Tenev, katıldığı konferansta önemli demeçler verdi

Sıfır ücretli kripto para borsası Robinhood’da neler yaşanıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sıfır ücretli kripto para borsası Robinhood, piyasadaki en bilinen kripto para ve hisse senedi alım satım uygulamalarından biri. Dev borsa ABD’deki farklı eyaletlerden bireylerin ticaret sırasında ücret ödemek zorunda kalmadan kripto para satın almalarına izin verir.

Sıfır ücretli kripto para borsası Robinhood bedelsiz bir model uyguluyor

Bu merkezsiz borsa endüstri için devrim niteliğinde bir şey. Geleneksel borsaların, kullanıcıların bazı işlemlerini kârlı hale getirmesine izin vermeyen çok yüksek komisyon ücretleri bulunuyor. Ve eğer trader birkaç işlem yaparsa komisyon oranı artıyor.

Şirket tarafından sunulan bedelsiz model, her bir trader’lar için yatırım alanını demokratikleştirmiş görünüyor. Dahası, birkaç uzman, Robinhood ve serbest ticaret platformlarının geleneksel borsalar için ciddi bir tehdit oluşturabileceğini iddia etti.

Ancak, Robinhood’un ücretleri nasıl ücretsiz devam ettireceğini sorgulayan birçok kişi var. İşte bu yüzden, Robinhood’un gelir oluşturma şekli ile ilgili bazı SEC açıklamaları var. Robinhood, kullanıcıların sipariş akışını Yüksek Frekanslı Ticaret (HFT) firmalarına satıyor.

Robinhood sıfır ücretli ticaretle 10 kat daha fazla kazanıyor

Nic Puckrin yeni iş modelini açıklıyor

Bu durum ve keşifler, platformun kullanıcıların siparişlerini nasıl ele aldığına dair daha fazla soruya yol açtı. Nic Puckrin, bu iş modelinin nasıl çalıştığına dair derinlemesine bir analiz yaptı. Robinhood’un tüm emirlerini Citadel Securities, Two Sigma Securities, Wolverine Securities ve Virtu Financial olarak bilinen dört farklı HFT firmasına yönlendirdiğini ortaya çıkardı.

Aynı zamanda, Robinhood’un şirketin bu firmalarla yaptığı finansal ilişkiyi özetlediğini belirtiyor. Robinhood’un verdiği siparişlerin her birine dolar başına 0,00026 dolar ödendi. Robinhood, müşterileri tarafından ödenen ücretleri almak yerine, kullanıcıların siparişlerini satarak para kazanıyordu. Yine de, Robinhood’un HFT firmalarıyla ilk kez çalışması bu değildi. Chronos Research, daha önce bu şirketler tarafından verilen siparişlerde kullanılan yazılımlar geliştirdi.

robinhood

Robinhood şu anda 5 kripto para ile hizmet veriyor

Şu anda şirket Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) ve Dogecoin (DOGE) için ticaret hizmetleri sunuyor. Kullanıcılar bu kripto paralara ücret ödemek zorunda kalmadan ticaret yapabilirler. Nic Puckrin, HFT ticaretini şu sözlerle açıklıyor:

HFT’ler piyasa veri bilgilerini arıyor ve topladıkları bu bilgi onların ticaret algoritmalarına bağlanıyor. Bu algoritmalar, şirketlerin mevcut perakende pazar akışının ne olduğunu daha iyi anlamasına olanak tanır. Bu verilerle, sipariş akışını haritalamak ve perakendeyi kurumsal talepten ayırt etmek için bilgisayar modellerini geliştiriyorlar.

Kurumlar, HFT firmalarının piyasa siparişi verisinden faydalandıkları biliyorlar. Ve siparişlerini buz dağı siparişleri şeklinde kullanarak veya OTC pazarlarında karanlık havuzları kullanarak değerlendirmeye çalışıyorlar. HFT’ler likidite sağlar ve piyasadaki spreadleri düşürür. Puckrin’e göre, Robinhood ve HFT’ler arasındaki anlaşma son kullanıcılar için net bir kazanç. Yasaya göre Robinhood, müşteri için en iyi olan uygulamayı seçmeli.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin