Sıcak Haber: Polkadot’un kurucusu o görevi bırakıyor!

Sıcak Haber: Polkadot’un kurucusu o görevi bırakıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Polkadot ekibi, CEO konusunda önemli bir değişikliğe gidiyor. Daha önce şirketin CEO’su olarak görev yapan Gavin Wood, pozisyonu başkasına devrediyor.

Gavin Wood, aynı zamanda Polkadot’un korucusu olarak biliniyor. Wood’un, Polkadot ve Kusama blok zinciri ekosistemlerini oluşturmaktan sorumlu şirket olan Parity Technologies’in CEO’su olarak görevinden ayrıldı bildirildi.

Polkadot, yalnızca tokenlerin değil, herhangi bir veri veya varlık türünün zincirler arası aktarımını kolaylaştıran yapıya sahiptir. Kaliteli projeler arasında gösterilen kripto para birim, majör altcoin sınıfında değerlendirilir. 

Aynı zamanda güvence altına alan açık kaynaklı bir sharded çok zincirli protokoldür. Polkadot, Web3 olarak da bilinen merkezi olmayan bir blok zinciri interneti için bir temel sağlamak üzere tasarlanmıştır.

CEO olarak yeni isim çoktan atandı

Ethereum blok zincirinin kurucu ortaklarından biri olarak bilinen İngiliz bilgisayar bilimcisi, şirketin çoğunluk hissedarı olmaya devam edecek. Baş ticari yetkili Björn Wagner, CEO rolünü alacak. Wagner, şirketi 2015 yılında Wood ile birlikte kurdu. 

Temmuz ayında, Polkadot blok zincirini oluşturan firma, endüstrinin işten çıkarmalarla mücadele etmesine rağmen birkaç yeni yönetici ekledi. Tel Aviv Üniversitesi’nden mezun bir bilgisayar bilimcisi olan Eran Barak, şirketin baş işletme görevlisi olarak atandı. 

Eski Parity Technologies kurucu ortağı ve CEO’su Jutta Steiner, 2015’ten beri şirketin başında bulunduktan sonra Kasım 2021’de görevinden ayrılmıştı. O zamanlar yerini Gavin Wood aldı almıştı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin