Sıcak Haber: CME Group, Euro bazlı Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemlerine başladı

Sıcak Haber: CME Group, Euro bazlı Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemlerine başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Türev piyasasının önde gelen şirketlerinden biri olan CME Group önemli bir adım attı. Kurum Pazartesi günü yaptığı açıklamda, ABD dışındaki talep nedeniyle Bitcoin/Euro ve Ether/Euro vadeli işlemlerini başlattı. 

Şirket daha önce Euro cinsinden kripto varlıklarının ABD dolarından sonra en yüksek işlem gören ikinci parite olduğunu söyledi. CME’nin Euro vadeli işlem sözleşmelerinin müşterilere daha kesin araçlar sağlamayı amaçladığı belirtildi.

Önde gelen küresel türev piyasası CME Group destekli Euro sabitli yeni bir işlem gelmesi müşterileri mutlu etti. Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) vadeli işlemleri 29 Ağustos Pazartesi gününden itibaren başlamış oldu.

CME Group, Amerika dışına çıktı

28 Ağustos’ta yayınlanan bir açıklamada CME, vadeli işlemlerin küresel kurumsal yatırımcıların riskten korunma sırasında dijital varlıklara maruz kalmalarını sağlayacaklarını açıkladı.

CME’ye göre, Bitcoin Euro yapısı 5 BTC’de, Ether Euro ise sözleşme başına 50 Ether‘de ölçeklendirilecek. Yatırımcılar, sözleşmeleri CME CF Bitcoin-Euro Referans Oranı ve CME CF Ether-Euro Referans Oranı rehberliğinde nakit olarak yapabilecek.

CME Group Hisse Senedi ve Döviz Ürünleri Küresel Başkanı Tim McCourt, konuyla alakalı önemli bir noktaya değindi. McCourt’a göre, Euro ürünlerini piyasaya sürme kararının Dolar bazlı vadeli işlemlerdeki güçlü büyümeye bağladıklarını belirtti. Sonrasında ise başkan Tim McCourt şunları ekledi:

“Bu yeni vadeli işlem sözleşmelerinin lansmanı, mevcut ABD doları cinsinden Bitcoin ve Ether vadeli işlem sözleşmelerimizde gördüğümüz güçlü büyüme ve derin likiditeye dayanıyor.” Euro vadeli ürünleri, müşterilere ticaret yapmak ve riskten korunmak için daha kesin ve düzenlenmiş araçlarla yardımcı olacak.”

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin