Sıcak Gelişme: Amerika, Binance CEO’sundan iletişim belgelerini istedi! İşte detaylar…

Sıcak haber: Binance CEO’su, kara para aklama raporunu yalanlıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün akşam saatlerinde gelen SEC haberi piyasaya bomba gibi düştü. Kripto borsası dediğimizde aklımıza gelen binance ile iligili bir soruşturma süreci başladı. Soruşturmanın başında ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) var. SEC’i herkes Ripple davasında tanımıştı. Şimdi ise BNB varlığını kıskacına alan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, inceleyeceğini duyurdu.

Öte yandan sadece BNB coin üstün körü incelenmeyecek. Şirketin kara para aklama ile ilgili de bir süreci bulunacak. İşte tam da bu süreçte Binance CEO’sundan önemli açıklama geldi. Salı günü bizzat CZ açıklamasını yaptı.

Binance CEO’su “CZ” Salı günü, Reuters’in borsanın yaklaşık 2.35 milyar dolarlık yasa dışı işlemi kolaylaştırdığına dair bir raporunu yalanladı. CZ , Binance’in siber güvenlik ekibi ile Reuters arasında Reuters raporunu çürüttüğüne inandığı 50 sayfadan fazla e-posta kaydı yayınladı.

Binance CEO’su Reuters raporuna yanıt verdi

Pazartesi günü Reuters, Binance’in kara para aklamayla mücadele konusundaki zayıf kontrollerinin ve KYC kurallarının, olduğunu ortaya attı. Kuzey Koreli bilgisayar korsanlığı grubu Lazarus’tan Binance aracılığıyla 2.35 milyar dolar değerinde kara para aklanmasına, darknet piyasası Hydra’da yasadışı uyuşturucu satışına ve 2017-2022 yılları arasında yatırım dolandırıcılığına neden olduğunu bildirdi. Reuters ayrıca, kolluk kuvvetlerinin Monero’nun kara para aklama riski taşıdığına dair uyarılarına rağmen, Binance’i platformunda Monero ticaretine izin vermesi konusunu da sorguladı.

Haber kaynağı, soruşturmanın blok zinciri verileri, mahkeme kayıtları ve kanun uygulayıcı ifadelerle desteklendiğini iddia etti. Ancak e-posta alışverişleri, Reuters ve Binance’in iddialar üzerinde bir anlaşmaya varamadıklarını gösteriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin