Sıcak Gelişme: VanEck, Bitcoin ETF için SEC'e yeniden başvurdu!
Sıcak Gelişme: VanEck, Bitcoin ETF için SEC'e yeniden başvurdu!

Sıcak Gelişme: VanEck, Bitcoin ETF için SEC’e yeniden başvurdu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2020’nin sonuna yaklaşırken VanEck’ten güzel bir haber geldi. Firma Bitcoin’e dayalı bir borsa yatırım fonunun (ETF) yeniden deneneceğini açıkladı. VanEck, “VanEck Bitcoin Trust” için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bir başvuruda bulundu.

ETF, Apple ve Microsoft gibi popüler şirketlerin hisselerine çok benzer şekilde borsada işlem gördüğü için avantajlı görülüyor.

VanEck daha önce de Bitcoin ETF başvurusunda bulunmuştu

VanEck daha önce ETF’leri önerdi ve en son uygulamasını Eylül 2019’da geri çekti. O sırada şirket, borsada işlem gören bir ürüne bağlı kaldığını söylemişti.

Önceki uygulamalarda olduğu gibi VanEck, bu ETF’nin Cboe BZX Borsasında işlem yapacağını söyledi.

Şimdiye kadar SEC, Bitcoin tabanlı ETF’ler için birçok başvuruyu değerlendirdi ve hepsini reddetti. Ağustos 2018’de, aynı gün içinde bu tür dokuz teklifi reddederek tepki toplamıştı.

Ekim ayında, SEC Başkanı Jay Clayton, ajansın hâlâ ETF tekliflerini değerlendirmeye açık olduğunu söyledi.

SEC yapılanması değişiyor

Başkan Clayton geçen hafta resmi olarak istifa etti. Ajansa göre, yatırım yönetimi bölümü müdürü Dalia Blass da görev süresine Ocak ayında son verecek. Blass, SEC içinde bir 2018 mektubunun yazarıydı ve Bitcoin piyasasının borsada işlem gören bir ürün için yeterince büyük veya yeterince likit olmadığına dair endişelerini dile getirdi.

Uygulamaya göre, tedavüldeki hisselerin sayısı Trust’a ne kadar BTC teslim edildiğine ve henüz belirlenmemiş bir emanetçi tarafından tutulduğuna bağlı olacak.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin