SEC'ten bir Bitcoin ETF kararı daha
SEC'ten bir Bitcoin ETF kararı daha

Sıcak Gelişme: SEC’ten bir Bitcoin ETF kararı daha çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bir spot Bitcoin ETF hakkında daha erteleme kararı verdi. ABD’li gözlemci, NYDIG’nin başvurusunu karara bağlamak için iki aylık daha erteleme yaptı.

SEC, Bitcoin ETF’ye 60 gün erteleme kararı getirdi

Amerika Birleşik Devletleri düzenleyicisi SEC, NYDIG’nin spot Bitcoin borsa yatırım fonu teklifine ilişkin kararı 60 gün ertelediğini duyurdu.

Son tarih normalde 15 Ocak idi. İzin verilmesi halinde, NYDIG’nin Bitcoin ETF’si ülkedeki ilk spot Bitcoin ETF olacak.

Resmi belgeye göre SEC, NYDIG’nin başvurusunu 16 Mart’a kadar onaylayıp onaylamamaya karar vereceğini söyledi.

Ajans, “önerilen kural değişikliğini ve alınan yorumları dikkate almak için yeterli zamana” sahip olmak adına, bir karar vermeden önce daha uzun bir süre belirlemesi gerektiğini açıkladı.

NYDIG nedir?

NYDIG, varlık yöneticisi Stone Ridge Holdings Group’un bir yan kuruluşudur. Yatırımcıların dünyanın en büyük kripto para biriminin fiyatını takip eden hisseleri alıp satmalarını sağlamak için spot borsada işlem gören fonu NYDIG, Bitcoin ETF’ye başvurmuştu.

Birkaç Bitcoin vadeli ETF’sinin onaylanmasından sonra bile SEC, kripto pazarındaki fiyat manipülasyon endişelerini öne sürerek spot ürünler için teklifleri defalarca reddetti.

2021 Noelinden hemen önce SEC, Valkyrie ve Kryptoin tarafından yapılan benzer başvuruları reddetmişti. Daha önce iki teklifin, otoritenin dolandırıcılık ve manipülatif uygulamaları önleme standardını karşılamadığını belirtmişti.

Aynı zamanda SEC, geçen yıl bir kararı birkaç kez erteledikten sonra WisdomTree tarafından gerçekleştirilen başka bir spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetmişti.

Bununla birlikte New York merkezli varlık yöneticisi, ABD Bankası Ulusal Birliği’ni Bitcoin (BTC) tröstünün koruyucusu olarak listeleyerek teklifini değiştirmeye başvurdu.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin