Sıcak gelişme: Popüler DeFi altcoin’i hacklendi – fiyat yüzde 60 düştü
Sıcak gelişme: Popüler DeFi altcoin’i hacklendi – fiyat yüzde 60 düştü

Sıcak gelişme: Popüler DeFi altcoin’i hacklendi – fiyat yüzde 60 düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DeFi protokolü Harvest Finance saldıya uğradı. Saldırgan 24 milyon dolar harcadı ve ardından 2,5 milyon doları iade etti

İsimsiz bir ekip tarafından geliştirilen merkezi olmayan bir finans (DeFi) protokolü olan Harvest Finance, Pazartesi sabahı saldırıya maruz kaldı.

Saldırgan, Harvest’tan 24 milyon doları çaldı ve ardından bilinmeyen nedenlerle protokole 2.5 milyon dolar iade etti.

Arbitraj saldırısı

Harvest, YFI’ye benzer bir yeild farming protokolüdür. Farklı borç verme protokollerinden getirileri toplar ve bunu mevduat sahiplerine iade etmek için maksimum kazancı optimize eder. Harvest saldırganı, büyük bir flaş kredi kullanarak arbitraj saldırısı gerçekleştirdi.

Basitçe söylemek gerekirse, Eğri Y havuzundaki fiyat manipülasyonu, saldırganın Harvest’ten Farm USDT (fUSDT) ve Farm USDC (fUSDC) tokenlarını boşaltmasına izin verdi. Saldırgan daha sonra bu tokenleri renBTC’ye ve son olarak da Bitcoin’e dönüştürdü. RenBTC, Ethereum ağında kullanılan Bitcoin destekli bir token.

DeFi saldırganı kripto topluluğunda biliniyor

Harvest, saldırganın bazı BTC adreslerini verdi ve “kripto topluluğunda iyi bilinen saldırgan hakkında önemli miktarda kişisel olarak tanımlanabilir bilgi” olduğunu söyledi.

Ancak Harvest “saldırganı yakalamakla ilgilenmiyor.” Bunun yerine, saldırgana ulaşan ilk kişi veya ekip için 100.000 dolarlık bir ödül koydu. Harvest ayrıca Binance ve Huobi gibi borsalardan saldırganın adreslerini engellemelerini istedi.

Saldırı, DeFi analisti Chris Blec’in Harvest’in merkezi bir protokol olduğunu ve yöneticilerinin “fonları tahliye edebilen bir yönetici anahtarına” sahip olduğunu iddia etmesinden sadece bir gün sonra geldi.

Bugünkü saldırıda Blec, yaptığı açıklamada, “akıllı sözleşmeleri anonim geliştiricilerden daha iyi kimse bilemez” diye içeriden yapılacak bir işin göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

CoinGecko’ya göre Harvest’ın yerel tokenı FARM’ın fiyatı da saldırıdan bu yana yaklaşık % 60 düştü. Farm 101 dolara kadar düştü ve ardından toparlandı. Yazının yazıldığı sırada FARM 130 dolar seviyelerinden işlem görüyor

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin