Sıcak Gelişme: JP Morgan, kendi kripto parası olan ilk ABD bankası oldu
Sıcak Gelişme: JP Morgan, kendi kripto parası olan ilk ABD bankası oldu

Sıcak Gelişme: JP Morgan, kendi kripto parası olan ilk ABD bankası oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

JP Morgan müşterileri arasındaki ödemeleri yapmak için banka tarafından kullanılacak olan kendi kripto parasını JPM Coin adıyla başlatmak üzere. Sistem birkaç ay içinde bir test modunda başlatılacak. İlk aşamalarda, JPM Coin, banka tarafından toptan ödemeler işinde şirketler için yapılan günlük işlemlerin bir kısmına uygulanacak.

JP Morgan dijital menkul kıymetler oluşturmak için JPM Coin kullanacak

Banka, eski teknolojiden daha hızlı ve daha verimli bir şekilde para aktarabilmek için yeniliklerin üzerinde durmaya çalışıyor. Pek çok hizmet ve sistem Blockchain’e geçtikçe, daha hızlı ödeme seçeneklerine ihtiyaç duyuluyor.

Her JPM Coin, ABD doları tarafından desteklenecek ve istikrarlı bir token gibi hareket edecektir, bu da değerinin çok değişken olmayan bir Stablecoin olacağı anlamına gelir.

Dünyanın en büyükleri JP Morgan müşterisi

Fortune 500’deki şirketlerin %80’inin JP Morgan’ın müşterileri olduğunu göz önünde bulunduran banka, kurumsal ödemelerdeki büyük pazar payından yararlanmak istiyor. Diğer bankalar uygun olsalar ve kendi kripto paralarını çıkarsalar bile, JP Morgan teknolojisi benimseme konusunda mükemmel bir şansa sahip.

2017 yılında bankanın CEO’su Jamie Dimon Bitcoin’i sahtekarlık olarak niteledi. Ancak, banka kendi dijital parası ve Bitcoin arasında bazı önemli farklılıklar olduğuna dikkat çekti. Yani, yalnızca büyük kurumsal müşteriler, bankalar ve broker bayilerinin tokenlerini kullanmasına izin verecek.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin