85 milyon XRP taşındı - neler oluyor?
85 milyon XRP taşındı - neler oluyor?

Sıcak gelişme: Dev Bitcoin borsası Ripple (XRP) işlemlerini durduruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Ripple Labs’ın 1.3 milyar dolarlık kayıtsız menkul kıymetler sattığını iddia ederek dava açmasının ardından XRP için alım satımı askıya alan en son borsa oldu.

Coinbase’den Ripple adımı

Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Ripple Labs’ı kayıtsız menkul kıymet satışlarında 1,3 milyar dolar fon toplamakla suçlamasının ardından, piyasa değeri bazında en büyük dördüncü para birimi olan XRP için alım satımını askıya alacağını duyurdu.

Borsadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“SEC’in Ripple’a yönelik son eylemi göz önüne alındığında, tüm XRP emirleri yalnızca sınırlandırıldı. Coinbase, 19 Ocak 2021 Salı günü saat 10: 00’da (PST) XRP ticaretini tamamen askıya almayı planlıyor. Daha sonra, kullanıcılar kendi XRP fonlarına erişmeye devam edecekler.”

SEC davayı açıkladığından bu yana kripto para fiyatı 0,47 dolardan 0,27 dolara %42 düştü. Kripto para birimi XRP Coinbase haberlerinin ardından da 0.23 $’a kadar düşerek %18 değer kaybetti.

Sırada hangi borsalar var?

Coinbase, Bitstamp, Beaxy, CrossTower, OKCoin ve OSL’den sonra XRP alım satımını askıya alan büyüyen kripto para birimi borsaları listesine katılıyor. XRP, Binance, Kraken ve Huobi’de işlem görmeye devam ediyor.

SEC’in davasıyla ilgili haberler ortaya çıktığından beri, en büyük kripto alım satım masalarından olan Jump Trading ve Galaxy Digital XRP ile ticaret yapmayı durdurdu. Ayrıca Bitwise tüm XRP’yi fonundan tasfiye etti. B2C2, XRP’de ticareti durduran son piyasa yapıcısı oldu.

SEC’in davası, Ripple’ın 2013’ten bu yana kayıtsız menkul kıymet satışları yoluyla XRP’de 1,3 milyar dolar topladığını iddia ediyor.

Dava, Ripple’ın kurucu ortağı Christian Larsen ve CEO Brad Garlinghouse’u sanık olarak gösteriyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin