Sıcak Gelişme: Crypto.com CEO’su saldırıyı doğruladı, etkilenen hesap sayısını açıkladı
Sıcak Gelişme: Crypto.com CEO’su saldırıyı doğruladı, etkilenen hesap sayısını açıkladı

Sıcak Gelişme: Crypto.com CEO’su saldırıyı doğruladı, etkilenen hesap sayısını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Crypto.com CEO’su Kris Marszalek, bu hafta kripto para borsasının bir hack saldırısına maruz kaldığını doğruladı. Bloomberg TV’ye çıkan Marszalek, hack saldırısından yaklaşık 400 hesabın etkilendiğini belirtti.

“Crypto.com saldırısından 400 hesap etkilendi”

Marszalek, saldırganların etkilenen hesaplardan yetkisiz çekimler gerçekleştirdiğini ancak şirketin bu saldırı dalgasını hızla durdurabildiğini belirtti.

“Çok hızlı bir şekilde durdurduk, para çekme işlemlerini duraklattık. Düzelttik veyaklaşık 13/14 saat içinde tekrar çevrimiçi olduk. Aynı gün içinde, etkilenen tüm hesaplar tamamen geri ödendi. Bu nedenle müşteri ve fon kaybı yaşamadık.”

Daha önce güvenlik uzmanlarının ve Blockchain analistlerinin Crypto.com’dan yaklaşık 33 milyon dolarlık şüpheli para çekme işlemlerini takip ettiği bildirilmişti. Hırsızlığın en az 4.830 ETH (15 milyon dolar) ve 444 BTC’den (18,5 milyon dolar) oluştuğuna inanılıyor.

Miktar onaylanmadı, rapor önümüzdeki günlerde açıklanacak

Marszalek, borsanın hala güvenlik ihlaliyle ilgili bir rapor üzerinde çalıştığını ve sonucun önümüzdeki birkaç gün içinde şirketin blogunda yayınlanacağını belirtti. Hırsızlığın kesin parasal değeri henüz doğrulanamadı.

Crypto.com CEO’su, ihlalden ötürü doğan kaybın boyutu hakkında “çok büyük olduğu” iddialarını reddetti. Bilgisayar korsanları tarafından çalınan miktara değinen Marszalek, işin büyüklüğü göz önüne alındığında sayının “çok önemli” olmadığını söyledi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin