Bulgaristan
Bulgaristan

Sıcak Gelişme: Bu ülke, kripto paralara yeşil ışık yakıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bulgaristan Maliye Bakanı, ülkenin kripto ödeme seçeneklerini araştırdığını söyledi.

Hükümet yetkilisi, Kazakistan’dan ayrılmayı düşündüğü bildirilen kripto madencileri için büyük bir merkez haline gelme olasılığının düşük olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Bulgaristan’ın AB Fonlarından Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Assen Vassilev, AB üye ülkesinin bir kripto ödeme mekanizması başlatmak için seçenekleri araştırdığını söyledi.

“Madencilik için yeni merkez olamaz”

Cuma günü Bloomberg raporuna göre Vassilev, hükümetin Bulgar Ulusal Bankası ve sektör oyuncuları ile kripto ödemelerini “kısa ve orta vadede” görüşmek için görüştüğünü söyledi. Ancak Bulgaristan’ın kripto madencileri için önemli bir merkez haline gelme olasılığının düşük olduğunu da sözlerine ekledi – birçoğunun siyasi kargaşa ve İnternet kesintileri nedeniyle Kazakistan’dan ayrılmayı düşündüğü bildiriliyor.

Bulgar hükümeti, 2017 boğa koşusundan önce bir yeraltı suç şebekesinden 213.519 Bitcoin (BTC) ele geçirildikten sonra hala dünyanın en büyük HODLer’larından biri olabilir. Yetkililerin o sırada kriptoyu satıp satmadığı yoksa elinde tutmaya devam edip etmediği belli değil.

Euroyu kabul edecekler

Avrupa Birliği üyesi olarak Bulgaristan, euroyu benimsemeyen ve katılımcı merkez bankaları arasında dijital euronun kullanıma sunulmasından faydalanmayacak sekiz ülkeden biri. Haziran 2021’de hükümet ve Bulgar Ulusal Bankası yetkilileri, 2024’ten itibaren euroya geçmeyi planladıklarını söyledi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde Mart ayında, dijital para biriminin daha sonra olmasa da 2025’e kadar piyasaya sürülmeyebileceğini söyledi.

2021’de Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir federal jüri, Bulgaristan merkezli kripto borsası RG Coins’in sahibi Rossen Iossifov’u şantaj ve kara para aklama komplosu yapmaktan suçlu buldu. Bulgar vatandaşı, kabaca 900 Amerikalıyı 7 milyon dolardan fazla dolandıran bir programda başkalarıyla işbirliği yaptı. On yıl hapis cezasına çarptırıldı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin