Tether (USDT) piyasa hacmi 30 milyar doları devirdi
Tether (USDT) piyasa hacmi 30 milyar doları devirdi

Sıcak gelişme: Bitfinex’in başı dertte, Tether dolandırıcılıktan mahkemeye çıkıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu Perşembe günü, ABD New York Başsavcısı (NYAG) ofisinin bir belgesi, hem Tether (USDT) hem de Bitcoin borsası Bitfinex’in arkasındaki şirket olan iFinex’in dava edildiğini açıkladı. New York Başsavcılığı, Bitfinex’in 850 milyon dolar değerinde zararda olduğunu ve bunu saklamak için Tether’ın fonlarını kullandığını belirtiyor.

Ünlü Bitcoin borsası Bitfinex, zararını Tether ile mi gizledi?

New York Başsavcı Letitia James, iFinex Inc.’e karşı bir mahkeme celbi çıkardığını duyurdu. New York’taki yargı yetkilileri Bitfinex ve Tether’ı işleten iFinex’in yerel ABD yasalarını çiğnediğini düşünüyorlar. Konuya yönelik yayınlanan açıklamalara göre, Bitfinex kısa bir süre önce sektördeki pek çok kripto borsası ile işbirliği yapan Crypto Capital’a 850 milyon dolar gönderdi. İddialara göre, kripto para borsası kullanıcılarına ve bazı şirketlere ait olduğu belirtilen 850 milyon dolar daha sonra şirket tarafından kaybedildi.

New York’taki yargı yetkilileri, Bitfinex’in 850 milyon dolar değerindeki zararı Tether’ın fonlarını aracılığıyla kapattığını öne sürüyor. New York’taki yargı yetkilileri tarafından alınan mahkeme kararlarına göre hiçbir iFinex şirketi yöneticisi veya yetkilisi Tether’ın mevcut rezervlerine erişemeyecek. Ünlü Bitcoin borsası Bitfinex, New York’taki yargı yetkilileri tarafından alınan bu kararlar sonrasında konuya yönelik bir açıklama yayınladı. Bitcoin borsası, yargı yetkililerinin belirttikleri iddiaların bazılarının asılsız olduğunu söyledi ve konuya şunları söyledi:

Crypto Capital şirketine 850 milyon dolar kaybettiğimiz yönünde gerçek olmayan iddialar yer alıyor. Bu şirketteki paralarımız çalınmadı  ve ayrıca onları güvenli olarak saklamak için çabalıyoruz. New York Başsavcılığı ise aksini iddia ediyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin