Sıcak gelişme: Avrupa Merkez Bankası, kripto yasaları konusunda uyarıda bulunacak

Sıcak gelişme: Avrupa Merkez Bankası, kripto yasaları konusunda uyarıda bulunacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa Komisyonu (AK), katı kripto düzenlemesine duyulan ihtiyaç konusundaki endişesini şimdiden gösterdi. Bu teklifte Avrupa Merkez Bankası (ECB), Euro Bölgesi ülkelerine bunun üzerine bir uyarıda bulunacak.

ECB artan gerilimi vurguladı

Financial Times tarafından bir rapor yayınladı. ECB, ülkeleri, beklenen AB kripto para birimi kurallarının bulunmaması nedeniyle ulusal düzenleyici makamların tehlikesi konusunda bilgilendirecek. Etkin gözetimi başlatmanın artan zorluklarının vurgulanacağı belirtildi.

Raporda, ECB’nin bu haftaki denetleme kurulu toplantısında acil “uyum” ihtiyacına değineceği belirtildi.

Merkez bankası, yürürlükteki ulusal düzenlemelerin geri kalan ve dağınık çalışması konusunda büyük bir endişe gösterdi. Bu, uygulamadan 18 ay önce bankalar ve kripto şirketleri arasındaki çalışmayla örtüşüyor. Ancak paketin önümüzdeki yıl yasalaşması bekleniyor.

Uluslar kriptoya karşı proaktif çaba gösteriyor

Rapora göre Almanya, sanal dijital para birimlerini evcilleştirmek için en proaktif çabayı gösterdi. Ülke ayrıca AB’nin 2020 kara para aklamayla mücadele direktiflerini de uyguladı. Bu, müşteriler adına kripto varlıkları tutan şirketlere karşı kullanıldı.

Merkez Bankası, bankalar tarafından takip edilen dijital varlıklarla ilgili lisansların karara bağlanmasıyla ilgili endişeler göstermiştir. Ancak, yürürlükte bir pan Avrupa çerçevesi yoktur. Bu konu, avro bölgesi yaklaşımlarının ‘uyumlaştırılması’ için daha geniş bir ihtiyaç ile tartışılacaktır.

Son olarak Hollanda gibi diğer ülkeler, kara para aklamayla mücadele uyumu konusunda kayıt yapmaya odaklanmış durumda. Ancak bazıları, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra daha geniş önlemler almayı düşünüyor. 

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin