Sıcak Gelişme: Amerika, Binance CEO’sundan iletişim belgelerini istedi! İşte detaylar…

Sıcak Gelişme: Amerika, Binance CEO’sundan iletişim belgelerini istedi! İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yabancı basın kaynaklarından gelen habere göre Binance CEO’su kara para aklama konusunda Amerika’ya hesap verecek. Henüz yeni gelen bir gelişmeye göre daha öncesinde yaşanılan bazı olaylar hakkında kayıtları yollamaları gerekiyor.

ABD federal savcıları, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’den kara para aklamayla mücadele kontrolleri hakkında kapsamlı bir çalışma yürütüyordu. Bu çalışmalar neticesinde dahili kayıtların yanı sıra CEO’su ve kurucusu Changpeng Zhao’nun da aralarında olduğu iletişimleri sağlamasını istedi.

ABD’nin bu talebi ise Reuters tarafından bildirildi. Kamuoyu ile paylaşan ajans, Amerika’nın CEO için önemli veriler istediğini belirtti.

Binance CEO’su Amerika’ya iletişim bilgilerini verecek mi?

Adalet Bakanlığı’nın kara para aklama bölümü, Binance’den, borsanın yasa dışı işlemleri tespit etmesi ve ABD’li müşterilerin işe alınması da dahil olmak üzere Zhao ve diğer 12 yönetici ve ortaktan gönüllü olarak mesaj göndermesini istedi. Ayrıca, “belgelerin imha edilmesi, değiştirilmesi veya Binance’in dosyalarından kaldırılması” veya “ABD’den transfer edilmesi” talimatını içeren herhangi bir şirket kaydını da aradı.

ABD savcılarının isteğine karşılık Binance CEO’su tarafından henüz bir açıklama gelmedi. Ancak haberin çıktığı esnada bir Binance yetkilisi, “yasal yükümlülüklerimizi çok ciddiye alıyoruz ve düzenleyiciler ve kanun uygulayıcılarla işbirliği içinde çalışıyoruz” açıklamasını yaptı. Şu an gönüllü olarak istenilen belgeler verilmediği taktirde ne olacağı ise bilinmiyor.

reuters


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin