featured

Sıcak Gelişme: Afrika ülkesi, kripto paraları ödeme olarak kabul edebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Afrika ülkelerinde kripto para piyasası ve Bitcoin popülaritesi son yıllarda artıyor. Özellikle de Nijerya gibi ülkelerde 2021’de hükümet tarafından kripto ticareti yasağına rağmen Nijeryalılar kripto para birimiyle ilgili faaliyetlerde bulunmaya devam etti. Çoğu vatandaş, finansal özgürlük kazanmak için kripto ile daha fazla ilgilenmeye başladı.

Nijerya merkezli bir gazetenin haberine göre ülkede, büyüyen dijital pazara ayak uydurmak için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini yasallaştırma sürecinde olduğunu gösteriyor.

Ülke içinde sermaye piyasalarını temsil eden House of Committee ile röportaj yaptı. Yatırımlar ve Menkul Kıymetler Yasası 2007’de değişiklik tasarısı çıkarsa, kripto para birimleri ve diğer dijital paraların bir yatırım sermayesi olarak tanınacağını belirtti. Capital Markets Başkanı Bangida İbrahim şunları söyledi:

“Daha önce ikinci okuma sırasında söylediğim gibi, Nijerya’da verimli ve canlı bir sermaye piyasasına ihtiyacımız var. Bunu yapabilmemiz için, küresel uygulamalar [ile] güncel olmalıyız.”

Afrika ülkesinin eski Cumhurbaşkanı İbrahim şu sözleri söyledi:

“Yasağın kaldırılmasıyla ilgili değil, yasallığa bakıyoruz: yasal olan ve Nijerya’daki operasyonlarımız çerçevesinde neler var.”

İbrahim Babangida, Nijerya’nın sermaye piyasalarındaki trend ve gelişmelere ayak uydurması gerektiğini söyledi. Onun sözleriyle Nijerya’nın verimli ve enerjik bir sermaye piyasasına ihtiyacı var ve bunu başarmak için ülkenin küresel uygulamalarla uyum sağlaması gerekiyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin