Siacoin (SC) Bitmain ASIC'lerini reddediyor
Siacoin (SC) Bitmain ASIC'lerini reddediyor

Siacoin (SC) tokeninin Bitmain ASIC’leri ile mücadelesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Siacoin (SC), 2018 yılı boyunca değerlendirmek için oldukça ilginç bir kripto para birimi oldu. Diğer tüm düşüş pazarlarıyla uyumlu fiyat hareketleri olduğu için fiyat hareketinden dolayı değil. Bunun yerine, projenin ağ denetimini Bitmain ASIC’lerinin ele geçirmesini engellemek için kodunun kaldırılması gerekip gerekmediği konusunda devam eden bir tartışma oldu. Bu tartışma sonunda sona erdi. İşte detayları…

Siacoin (SC) Bitmain ASIC’lerini reddediyor

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, farklı kripto para birimleri için kripto para madenciliği ASIC’lerinin bir akışı oldu. Bitmain madencilik ekipmanlarına Bitcoin veya Bitcoin Cash ile hiçbir ilgisi olmayan birkaç yeni cihaz ekledi. Bu yeni üniteler nedeniyle, daha küçük piyasa değeri olan altcoinler çok fazla baskı altındalar.

Yeni ASIC madencilerinin bir akışı, belirli para birimlerinin genel karmaşasını ve madencilik istatistiklerini kolayca bozabilir. Bazı projeler, ASIC’leri en büyük tehdit olarak görüyor, çünkü ciddi merkezileşme sorunlarına neden olabilir. Madenciler çarpışacak olsa, yeterli bir karmaşa ile %51’lik bir saldırıyı kolayca yapabilirler.

Bu konu Siacoin topluluğunda, her zaman aktif bir tartışma konusu oldu. Siacoin geliştiricileri, bu tehdidi ortadan kaldırmanın yollarını arıyorlar. Ekip kendi ASIC’lerini oluştursa da, Bitmain ile rekabet, birkaç sorun çıkarmakta. Yine de, önceki tartışmalar Siacoin’i engellemedi ve Bitmain’in ASIC’lerinin Sia ağında bulunmasına izin verdi.

Hard fork, şu anda alınacak tek önlem gibi görünüyor

Üçüncü taraf ASIC donanımı açısından yeni bir karar verildiğinden bu sefer çok farklı bir durum söz konusu. Innosilicon şu anda ağdaki baskın madencilik donanım üreticisi. Donanımları bazı avantajlar sunsa da, yüksek fiyatlar ve rekabet eksikliği bir sorun olmaya devam ediyor. Hard fork, şu anda alınacak tek önlem gibi görünüyor.

Forku perspektife koymak için bunun Bitmain ve Innosilicon ASIC madenciliğini etkili bir şekilde engellemesi gerekiyor. Bunun yerine, bu kodu yalnızca Obelisk ASIC’leri (Sia ekibi tarafından Obelisk’in yan kuruluşu aracılığıyla geliştirdiği birimleri) sağlayacak. Bu durum şüphesiz daha fazla soru ortaya çıkaracak.

Bu forkun başlangıçta Siacoin’in hashratında önemli bir düşüşe neden olması bekleniyor. Aynı zamanda, geliştiriciler sağlıklı bir madencilik ekosistemi oluşturmak istedikçe karar mantıklı. Obelisk madencilerin gelecekte tekellerini kaybedecekleri olası, ancak şimdilik, Bitmain ve Innosilicon cihazları artık kabul edilmemekte. Tartışmalı bir karar olsa da, aynı zamanda bir anlamda mantıklı.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin