featured

Shiba Inu satın almak için doğru zaman mı? Cevabı bu teknik verilerde…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yakma işlemleri, Shiba Inu’nun arz ve talep arasındaki devasa dengesizliği nasıl çözebileceğini anlamak için çok önemli bir ölçüdür.

Shiba Inu, gerçek değeri çok az olan veya hiç olmayan köpek temalı popüler bir meme coin olarak ün kazandı.

Neredeyse gülünç derecede düşük olan 0,000012 dolarlık bir fiyat karşılığında, görünüşte sınırsız yukarı potansiyele sahip bir kripto para birimine sahip olabilirsiniz. Ancak tek bir sorun var: Bu meme coin, 1 katrilyon token gibi büyük bir arzla piyasaya sürüldü.

Shiba Inu

Bunu perspektife koymak için, piyasa liderlerinin değerlerine bakabiliriz. En büyük altcoin olan Ethereum’un arzı 122 milyon token’dır. Piyasa lideri olan Bitcoin’in arzı ise 21 milyon token’dır. Shiba Inu’nun arz fazlası ile ilgili bir sorunu olduğu açık. Çünkü 1 katrilyon delicesine yüksek bir sayı. Çok fazla Shiba Inu arzı var ve yeterli talep yok. Token’ların sayısını önemli ölçüde azaltana kadar, fiyatının yukarı yönlü potansiyeli sınırlı.

Yakım işlemleri

Bu nedenle, gözde meme coin’e değer kazandırmak için yakım işlemleri yapılmaktadır. Token’ların yakma oranı ne kadar yüksekse o kadar iyidir.

Yanan token’lar, özel kriptografik anahtarların atıldığı “ölü” bir cüzdana aktarılarak  kalıcı olarak dolaşımdan kaldırılır.

Bugün Shiba Inu’nun toplam arzına baktığınızda, 589,6 trilyon token sayısını görmek şaşırtıcı olabilir. Çünkü bu, 410,4 trilyon token’ın zaten yakıldığı anlamına geliyor. Ancak bu gerçekten tek bir kişinin, yani Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’in çabalarından kaynaklanıyor.

Ryoshi olarak bilinen Shiba Inu’nun anonim kurucusu, 2020’de Buterin’e SHIB arzının neredeyse yarısını hediye olarak gönderdi. Buterin buna hemen cevap verdi ve 410 trilyon token yaktı. Bu pek de kolay değildi. Bu kadar değersiz meme coin’i yakmak aslında biraz planlama gerektiriyor.

Shiba Inu yakım hesaplamaları

Neyse ki, bu günlerde Shiba Inu’nun ne kadar yakıldığını bize bildiren herkese açık kaynaklar var. Tahminlere göre, yalnızca eylül ayının ilk haftasında 300 milyon adet token yakıldı. 24 saatlik muhteşem bir dönemde 100 milyondan fazla token yakıldı. Eylül ayında, ortalama yakma oranı şu anda günde 23,67 milyon adet Shiba Inu token’ı. Bu da ağustos ayındaki ortalama günlük orana göre %138’den fazla.

Bu günlerde nereye bakarsanız bakın, insanlar Shiba Inu token’larını yakmanın yollarından bahsediyor gibi görünüyor. İlk dolaşımdaki 1 katrilyon token arzının para birimini devalüe ettiğini fark ettiler. Arz ve talebi tekrar dengeye getirmenin tek yolu ise yakmak.

TheMotleyFool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin