Shiba Inu piyasa değeri bir ayda %40 azaldı

Dogecoin yükselirken Shiba Inu piyasa değeri bir ayda %40 azaldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rekor sayıda cüzdan sayısına sahip olmasına rağmen, merkezi olmayan meme tokeni Shiba Inu piyasa değeri, bir ayda %40’ın üzerinde düştü.

Shiba Inu piyasa değeri  %40,13 azaldı

Coinmarketcap verilerine göre, Shiba Inu piyasa değeri 15 Kasım’da 29,75 milyar dolarken 15 Aralık’ta 17,81 milyar dolara düştü. Bu da Shiba Inu piyasa değerinin bir ayda 11,94 milyar dolar (%40,13) azaldığını ortaya koyuyor.

Shiba Inu piyasa değeri
Shiba Inu piyasa değeri

Bu süre zarfında cüzdanında SHIB bulunduran cüzdan sayısının artmaya devam ettiğini düşündüğünüzde rakamlar daha etkileyici. İlginç bir şekilde, ağdaki varlıkları tutan toplam benzersiz adres sayısı 16 Kasım’da 968.871’den 15 Aralık’ta 1.058.900 sahibine yükseldi.

SHIB, 1 milyon adres sayısına ulaştı

Özellikle, geçen ay boyunca, token’ın popülaritesi giderek arttı ve 25 Kasım’da toplam bir milyon SHIB bulunduran 1 milyon adres sayısına ulaştı. Ancak Shiba Inu piyasa değeri düştü.

Varlıklarında SHIB bulunduran adres sayısı
Varlıklarında SHIB bulunduran adres sayısı

Coinbase’de listelenmesinin ardından, kripto para borsasındaki ilk çıkışından sonraki 24 saat içinde token 870 milyar dolarlık bir giriş gördü. Varlık, Kraken tarafından listelendikten sonra başka bir artış yaşarken, Shiba Inu, piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para arasına girmişti.

Bununla birlikte, daha önce de belirtildiği gibi, öncelikle Shiba’yı elde etmenin kolay olması nedeniyle artan sahip sayısına rağmen, şu anda başka bir pump olası görünmediğinden fiyat tüm zamanların en yüksek seviyesinden önemli ölçüde aşağıya düştü.

Piyasadaki mevcut düşüş hissine ek olarak SHIB fiyatını etkileyebilecek şey, SHIB balinalarıyla ilgili en son haberler. Ponzi tokenı Squid Game (SQUID) geliştiricilerinin, dolandırıcılıktan elde ettikleri karlarını kullanıp SHIB tokenlarını satın alarak SHIB balinalarına dönüştükleri iddia ediliyor.

SHIBArmy tarafından Twitter’da bildirildiği üzere, Squid Game cüzdanı kullanılarak toplam 125 milyon dolar değerinde 3 milyon SHIB token alımının yapıldığı keşfedildi. Fonlar ilk olarak, büyük olasılıkla kökenlerini gizlemek amacıyla birkaç farklı cüzdan aracılığıyla gönderildi. Toplam değeri 125 milyon dolar olan bir dizi işlem de vardı.

Dogecoin ilk 10 kripto para arasına geri döndü

Dahası, Shiba Inu’nun ana rakibi Dogecoin (DOGE), son zamanlarda Shiba Inu’dan çok daha fazla dikkat çekiyor. 14 Aralık’ta Tesla’nın CEO’su Elon Musk ürünleri için ödeme yöntemi olarak Dogecoin’i kabul edeceği açıklandı.

Tesla CEO’su Elon Musk, bir tweet’te, şirketin “mallarının” bir kısmını Dogecoin ile satın alınabilir hale getireceğini açıkladı. Başarılı milyarderin attığı bu tweet, Dogecoin’in Binance Akıllı Zincirinde (BSC) en çok işlem gören token haline gelmesine ve altı dakika içinde DOGE’ye 4 milyar doların üzerinde para pompalanmasına ve Dogecoin’in en büyük 10 kripto para arasına geri dönmesine yol açtı.

Dogecoin vs Shiba Inu

Bir DOGE geliştiricisinin kısa süre önce Dogecoin blok zincirinde ilk takas edilemeyen token (NFT) başlattığını ve ağ için yeni bir kullanım senaryosu sunduğundan bahsetmiyorum bile. Bu NFT hamlesi sonrasında NFT’nin Dogecoin blok zinciri üzerinde öneminin artmasıyla, DOGE’yi kripto para piyasası sıralamasında daha da yukarı taşıması bekleniyor.

Sonuç olarak, SHIB, meşru uygulamalar ve NFT oyunları ile tamamlanmış, kendine ait kapsamlı bir kripto ekosistemi kurarak meme etiketinden uzaklaşmaya çalışırken, orijinal meme tokenı Dogecoin ile rekabet etmeye hazır görünüyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin