featured

Yatırımcılar Shiba Inu ilgilerini kaybediyorlar! Peki neden?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen köpek temalı meme coin’lerden olan Shiba Inu (SHIB) sahiplerinin sayısı son üç ayda istikrarlı bir şekilde artıyordu. Ancak, kripto para birimi yalnızca bir günde 32,000‘in üzerinde yatırımcı kaybı ile karşı karşıya kaldı.

CoinMarketCap verilerine göre, üç aylık istikrarlı bir yükselişin ardından cuma günü SHIB sahiplerinin sayısı 32,832 azaldı.

17 Mart ile 18 Mart tarihleri arasında meme coin yatırımcı sayısı 1,199,452’den 1,166,620’ye düştü. Veriler bu ayın başlarında, Shiba Inu zincir içi işlem hacminin art arda dördüncü ay düştüğünü gösteriyor.

Ocak 2022 ve Şubat 2022 arasında bu sayı %9,27 oranında azalarak 283,267’den 257,002’ye düştü.

Shiba Inu Google’da aranma yoğunluğu azaldı

Ek olarak, Google’ın “Shiba Inu token satın al” anahtar kelimesine ilgi oldukça düşmüş durumda.  Google Trendler puanı 30 Kasım 2021’den 3 Şubat’a kadar 100’den sadece 3’e düştü. Bu da bu dönemdeki ilginin %97 oranında bir düşüş yaşadığı anlamına geliyor.

Ağustos 2020 tarihinde “Dogecoin Katili” olarak “Ryoshi” takma adı altında anonim olarak oluşturulan Shiba Inu kripto para birimi yatırımcısı, kasım ayında ortaya çıkan sahiplerinde üç aylık bir artışı sona erdiren 4,222 adresi 1,161,661’den 1,157,437’ye düşürdü.

Shiba Inu

IntoTheBlock verilerine göre SHIB sahiplerinin %95’i, 1 ila 12 ay arasında ellerinde tuttu. Meme coin, uzun vadeli bir yükseliş havası gösterirken, kısa vadeli duygular ise kasvetli.

Dolaşımdaki tüm SHIB’lerin neredeyse %80’i net değeri 100,000 dolar veya daha fazla olan kişiler tarafından tutulmaktadır.

Kripto yatırımcıları riskten kaçınıyor

Shiba Inu’ya olan ilginin azaldığına dair ilk işaretler, meme kripto para biriminin 28 Ocak ile 3 Şubat 2022 arasında 4,000’den fazla holding adresini kaybettiği şubat ayı başlarında ortaya çıktı.

Faizdeki düşüş, kripto para birimi yatırımcılarının riskten kaçınmak istemelerine sebep oldu.

Shina Inu token’ının riski, her ikisi de halka açık kod tabanlarına sahip olan Bitcoin ve Ethereum’un aksine, DEX’in altında yatan akıllı sözleşme kodunun halka açık olması gerçeğinden kaynaklanmaktadır.

Uzun vadeli yatırımcıların Bitcoin biriktirdiğine dair kanıtlar var.

Bunlar, uzun vadeli yatırımcıların paralarını BTC lehine koruduklarının sinyalini verebilir.

Bu yazının yazıldığı sırada Shiba Inu, %0,045 oranında bir düşüş ile 0,00002224 dolardan işlem görüyor. Kripto para biriminin piyasa değeri ise 12,21 milyar dolar.

Bu arada kripto para biriminin son fiyat düşüşüne rağmen Türk Ekonomi Bakanı, SHIB token’ının Türkiye’nin ve diğer Türk Parlamento yetkilileri tarafından kabul edilmesini göz önünde bulundurarak meme coin’e ilgi duyduğunu belirtti.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin