Shiba Inu trenini kaçıranlara müjde: Aynı hızda zengin etme potansiyeli bulunan 2 Metaverse coin'i!
Shiba Inu trenini kaçıranlara müjde: Aynı hızda zengin etme potansiyeli bulunan 2 Metaverse coin'i!

Shiba Inu trenini kaçıranlara müjde: Aynı hızda zengin etme potansiyeli bulunan 2 Metaverse coin’i!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Shiba Inu (SHIB), geçen yıl piyasa değerine göre ilk 20 kripto para arasına çok hızlı bir giriş yaparak herkesi şaşırttı. Shiba, başlangıçta taklit ettiği kripto para olan Dogecoin’i (DOGE) bile geçmeyi başardı.

Köpek temalı kriptolar geçen yıl çok modaydı. En büyük problem ise memecoinlerin son derece spekülatif yatırımlar omlası. Sağlam temelleri yok ve tahmin edilemiyorlar. Yüzlerce kripto paradan hangisinin yatırımcıların dikkatini çekebileceğini bilmek zor.

Piyasa değeri fiyattan daha çok şey söylüyor

Shiba Inu’nun geçen yıl gösterdiği göz alıcı fiyat artışları tartışılmaz. Ancak CoinMarketCap’teki toplam piyasa değeri farklı bir hikaye anlatıyor. Mayıs ayına kadar, işlem hacmi çok küçüktü. O zamandan beri Shiba Inu’nun fiyatı önemli ölçüde artmış olabilir, ancak piyasa değeri sadece %200 civarında arttı.
Bunun nedeni kısmen “token yakma” adı verilen bir şey. Yanan tokenler, ölü bir adrese gönderiliyor ve dolaşımdan çıkarılıyor. Shiba Inu başlangıçta bir katrilyon token çıkardı ve yarısını Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin’e verdi. Buterin sorumluluğu istemedi, bu yüzden SHIB’inin %10’unu verdi ve gerisini yaktı.

Yanan tokenler fiyatları yükseltir, ancak piyasa değeri uzun vadeli performansın çok daha iyi bir göstergesidir. Aşağıdaki kriptolar, piyasa kapaklarında önemli artışların yanı sıra önemli fiyat artışları gösterdi.

1. Sandbox (SAND)

Sandbox, ciddi Metaverse projelerinden biridir ve 2021’in en iyi performans gösteren kripto para birimlerinden de biri. Sanal dünyası birkaç yıldır geliştiriliyor, ancak Facebook’un Meta olarak yeniden markalanması onu gündeme taşıdı. Sandbox’ın piyasa değeri 2021’de %23.000 arttı ve SAND tokeni %16.000’in üzerinde kazanç elde etti.

Aylık 30.000’den fazla aktif Sandbox kullanıcısı var. Oyuncular oyunlar yaratabilir, arazi satın alıp geliştirebilir ve sanal işletmeler kurabilir. Sandbox, sanal dünyada bir konak inşa eden Snoop Dogg da dahil olmak üzere bir dizi büyük isimle ortaklık kurdu.

Shiba Inu da bir metaverse inşa etmeyi planlıyor. Bununla birlikte Shibaverse, ciddi bir projeden çok Metaverse’ten müşteri kazanma işine benziyor. Teknik incelemesinde sanal bir dünyadan söz edilmiyor. Bir kripto para birimini başlatmak nispeten basit olsa da, tüm bir sanal dünyayı inşa etmek tamamen başka bir hikaye.

2. Gala Games (GALA)

Gala Games 2021’de %30.000 kazandı ve piyasa değeri %40.000’in üzerinde arttı. Ana itici güç, Axie Infinity (AXS) tarafından popüler hale getirilen oyna-kazan oyunlarının popülaritesindeki artıştı. Gala Games, insanların oynamak isteyeceği Blockchain oyunları yapmayı hedefliyor. Platformunda geliştirilmekte olan dokuz oyun var, ancak şu anda yalnızca biri (Town Star) oynanabiliyor.

Şubat ayında Gala, oyun ve NFT projelerinin bir karışımına 5 milyar dolar harcayacağını duyurdu. Bu, kendi NFT müzik platformunun lansmanını ve oyun platformuna önemli bir yatırımı içeriyordu. Yatırımcılar, bu projelerin nasıl planlandığını ve Gala’nın uzun vadeli değeri üzerinde büyük bir etkisi olacağı için diğer oyunların nasıl karşılanacağını görmek için izleyecekler.

Köpek günleri bitti mi?

Ne zaman bir kripto çöküşü olsa, eleştirmenler bunun Bitcoin (BTC) ve genel olarak kripto para için yolun sonu olduğunu iddia ediyor. Ancak gerçek çok daha nüanslı ve aynı şey Shiba Inu için de geçerli olabilir. Bununla birlikte, Shiba Inu’nun uzun vadede nasıl hayatta kalabileceğini görmek çok zor.
Bunun ana nedeni, çok az faydası olmasıdır. Mevcut projelerin işlevselliğine yakın hiçbir yere sahip olmayan merkezi olmayan bir borsaya sahiptir. Ve fiyat artışları, altta yatan değer üretmekten daha çok jeton yakma tarafından yönlendiriliyor gibi görünüyor.

Yukarıdaki tokenler de risk taşıyor. Son kripto çöküşünün gösterdiği gibi, fiyatlar inanılmaz derecede değişken ve herhangi bir kriptonun geçen yıl gördüğümüz kazançları sağlayacağının garantisi yok. Ayrıca, Metaverse ve Blockchain oyunları yeni ve değişken endüstrilerdir ve nasıl gelişeceklerini bilmiyoruz.

Ancak görebileceğiniz ve kullanabileceğiniz popüler ürünleri var. Üstelik arkalarında sağlam ekipleri ve sağlam mali destekçileri var. Dışarıda kesinlikle daha güvenli kripto projeleri var, ancak Shiba Inu’ya alternatif arıyorsanız, ikisi de daha iyi seçenekler.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin