featured

SHIB fırtınasındaki yavaşlama, çıkışları da beraberinde getirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Shiba Inu (SHIB) sahipleri önceki üç ay içinde kademeli olarak yükseliyordu, ancak kripto para birimi sadece son on gün içinde yaklaşık 55.000 sahibini kaybetti.

Toplam adres sayısında dikkat çeken düşüş

CoinMarketCap’ın verilerine göre Son 10 günlük seyir grafiği incelendiğinde, SHIB’in toplam sahip kişi sayısı 15 Mart itibariyle 1,144,118 iken bu sayısının 25 Mart’ta 1,144,118’e düştüğü görülüyor. Bu şekilde 10 günlük süre zarfında toplam 54.671 kişi SHIB’den çıkmış oldu.

Ağdaki toplam benzersiz adres sayısı 17 Mart’a kadar istikrarlı bir şekilde atarken, bu tarihten sonra 32,832 kişilik önemli bir düşüş yaşandı. Shiba Inu’daki getirilerindeki son düşüş ard arda dokuzuncu kez kullanıcı adres sayısındaki azalmayı işaret ediyor.

Mart ayının başlarında piyasa yorumcuları, Shiba Inu tokenini içeren zincir üstü işlemlerin miktarının art arda dördüncü ay düştüğünü açıklamıştı. Ocak-Şubat 2022 döneminde, bu rakam %9,27 düşüşle 283.268’den 257.003’e düştü.

SHIB toplam adresleri düşüşte. Kaynak: CoinMarketCap

SHIB neden sahiplerini kaybediyor?

17 Mart’ta, NFT’lerin bir koleksiyonu olan Bored Ape Yat Kulübü, yeni kripto para birimi simgesi ApeCoin’in (APE) piyasaya sürüldüğünü duyurdu ve kripto para piyasasına büyük ilgiyi uyandırdı. APE ile piyasaya giriş yaptığında değeri bir anda 40 Dolara kadar fırlamış ancak kısa bir süre sonra 8,5 Dolara kadar düşmüştü.  Ancak kripto para birimi sert bir cevapla dönüş yapmış ve devam eden 24 saat içerisinde %70 oranında değerlenerek yeni bir çıkış yakalamıştı.

Aynı zaman aralığında popüler hayvan temalı kripto para biriminin üzerindeki hevesin azalması akıllara APE’e geçişlerin de olabileceği ihtimalini getirdi. Daha önce de belirtildiği üzere, dijital varlık için zincir üstü işlemlerin sayısı azalışta.

Ek olarak, Google verileri, ‘Shiba Inu jeton satın al’ aramasına ilginin son zamanlarda düştüğünü ve Google Trends puanının 30 Kasım 2021’de 100’den 28 Şubat’ta sadece üçe düştüğünü ve bu da ilginin azaldığını gösteriyor.

SHIB fiyat analizi

Şu anda Shiba Inu, son 24 saatte %2.65 ve geçen hafta %14.74 artışla 0.00002506$’dan işlem görüyor. Bununla birlikte, tırmanışa rağmen, daha geniş kripto piyasası da 2 trilyon dolarlık toplam piyasa değerini geri alan genel bir büyüme yaşadı.

SHIB 7 günlük fiyat tablosu. Kaynak: CoinMarketCap

Mevcut durumda, hayvan temalı tokenin toplam piyasa değeri 13,7 milyar dolar, çünkü sahiplerdeki düşüşe rağmen yatırımcılar Shiba Inu Coin’i satın almaya devam ediyor.

finbold.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin