Shenzen metropolündeki akaryakıt istasyonları dijital yuan kabul etmeye başladı
Shenzen metropolündeki akaryakıt istasyonları dijital yuan kabul etmeye başladı

Shenzen metropolündeki akaryakıt istasyonları dijital yuan kabul etmeye başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in teknoloji merkezi olarak bilinen Shenzhen’deki 11 akaryakıt istasyonu, dijital yuan kabul etmeye başladı. Çin, DCEP ismini verdiği merkez bankası dijital para birimi üzerinde bir süredir yoğun test programları sürdürüyor.

Shenzhen’deki akaryakıt istasyonları artık dijital yuan kabul ediyor

Economic Information Daily tarafından bildirilen habere göre, Çin’in teknoloji merkezi Shenzen’deki benzin istasyonları, devam eden pilot uygulamanın parçası olarak Çin’in yaklaşan Merkez Bankası Dijital Para Birimi olan dijital yuanı kabul ediyor. 13 Ekim’de başlayan yoğun testler, devlet kurumu Guangdong Petroleum tarafından gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar ödeme yapmak için Apple Pay gibi ticari ödeme uygulamalarıyla benzer şekilde, benzin istasyonlarında bulunan QR kodları tarıyor.

Dijital yuan geri bildirimleri şu ana kadar olumlu oldu. Vatandaşlar işlem deneyiminin sorunsuz olduğunu ve tamamlanmasının yalnızca “birkaç saniye sürdüğünü” belirtiyor. Yeni ödeme olanağı, yakıt ikmalinden benzin istasyonu kiosklarında herhangi bir perakende ürünün satın alınmasına kadar tüm hizmetler için kullanılabiliyor.

Telefonun internet bağlantısı olmasa bile işlemler tamamlanabiliyor

Dijital yuan uygulaması, “ikili çevrim dışı” teknolojisini kullanıyor, yani cep telefonunun şarjı olduğu sürece (telefon sinyaline ihtiyaç duymadan), kullanıcılar herhangi bir ödemeyi tamamlayabiliyor. Bu özellik WeChat ve diğerleri gibi nakitsiz ödeme uygulamaları tarafından kullanılan ve işlem ücretlerini çalıştırmak ve ücretlendirmek için internet bağlantısı gerektiren mevcut sistemden farkını ortaya koyuyor.

Çin Parlamentosu daha önce DCEP (Dijital Para Birimi/Elektronik Ödeme) adlı CBDC’nin Pekin’deki 2022 Kış Olimpiyatları’ndan önce tamamlanmasını ve başlatılmasını beklediğini belirtmişti. Japonya Merkez Bankası, Nisan 2021’de başlayan mali yılın başlarında CBDC’lerin temel işlevlerine ilişkin deneylerin ilk aşamasını yürüteceğini söylemişti. Dünya çapındaki merkez bankaları, CBDC’ler üzerine aktif çalışmalarını sürdürüyor.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin