ShapeShift CEO’su: “Dokuz ay uzun bir ayı piyasası değil.”
ShapeShift CEO’su: “Dokuz ay uzun bir ayı piyasası değil.”

ShapeShift Borsası Wall Street Journal raporuna cevap verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ShapeShift Borsası, 1 Ekim’de yayınlanan bir blog yazısı ile Wall Street Journal raporunda yer alan 9 milyon dolarlık kara para aklama iddialarını reddediyor.

ShapeShift Borsası WSJ’nin sahte iddialar altında rapor hazırladığını belirtiyor

WSJ 28 Eylül’de “Kripto Para Borsalarının Kara Deliğinde Kara Para Nasıl Kaybolur?” başlıklı bir makale yayınladı. İddia edilene göre hileli bir şekilde 88,6 milyon dolarlık paranın 46 kripto para borsasında aklandığı bildirildi. Ayrıca, bu kara paranın 9 milyon dolarının ShapeShift aracılığı ile olduğu belirtildi. ShapeShift işlemlerini analiz etmek için WSJ, borsanın web sitesinde her 15 saniyede bir 50 en son işlemin bir listesini indirdi ve sakladı.

Blog yayınında, ShapeShift’in kurucusu ve CEO’su Erik Voorhees, borsa ekibinin WSJ gazetecileriyle beş ay boyunca çalıştığını, ancak sonuçların “sahte iddialar altında” bildirildiğini ve bu nedenle borsanın suçlandığını belirtti.

ShapeShift CEO’suna göre, WSJ muhabirleri sektör hakkında bilgisiz

WSJ, makalesinde, kötü niyetli kullanıcıların ShapeShift’in kullanıcı anonimliğinden yararlandığını ve Bitcoin’in (BTC) sözde izlenemeyen kripto para birimi Monero’ya dönüştürüldüğünü belirtiyor. Erik Voorhees ise, borsanın “birinin adını ve adresini almaktan çok daha gelişmiş olan” bir iç kara para aklama (AML) programına sahip olduğunu belirterek suçlamaları reddediyor.

ShapeShift CEO’suna göre, WSJ tarafından yapılan iddialar “gerçekte yanlış ve yanıltıcı” ve WSJ yazarlarının Blockchain’in ve ShapeShift’in özellikle işleyiş şeklini anlama konusunda yeterli kapasiteleri yok. Hatta blog yazısı, WSJ muhabirlerinin token transferlerinin kayıtlarında bulunan 70.000 dolarlık  token takasını dahi “kara para” olarak okuduğunu iddia ediyor. Vorhees, blog yayınını “yeni bir finansal sisteme öncülük etmek için çalışıyoruz ve eski sistemin savunucuları tarafından sevilmeyi beklemiyoruz” diyerek bitiriyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin