Seul Belediye Başkanı kendi kripto parasını yapacaklarını duyurdu
Seul Belediye Başkanı kendi kripto parasını yapacaklarını duyurdu

Seul Belediye Başkanı kendi kripto parasını yapacaklarını duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Seul Belediye Başkanı kendi kripto parasını yapacaklarını duyurdu. 30 Mart tarihnde Coindesk Kore ile yapılan röportajda Seul Belediye Başkanı Park Won-soon, Güney Kore sermayesinin kendi kripto para birimini başlatma niyetini ilan etti ve dijital para birimi projeleri ile Blockchain’in geliştirilmesi için daha iyi bir ortam yaratacaklarını da ekledi.

Seul Belediye Başkanı “S coin” kripto parasını geliştirecek

Park Won-soon 22 Mart’ta, Blockchain’e yönelik endüstriyel kümelenmelerin ve yeni girişimlerin oluşturulmasını izleyeceğini ve Seul’un kendi kriptosunun para birimi olan “S coininin” geliştirilmesi için çalışacaklarını belirten bir duyuru yaptı. Bu hedefe ulaşmak için, gerekli kurumsal ve yasal temellerin hazırlanmasına yardımcı olacağını da belirterek sözlerine şunları ekledi:

Seul, 4. sanayi devrimi de dahil olmak üzere, bilgi ve iletişim alanında dünyanın en önde gelen şehri olduğundan, doğal olarak blokajlar gibi yeni teknolojiler üzerinde çalışılması gerektiğini düşünüyorum. S coinini oluşturmak için, kurumsal ve yasal destek almalıyız aynı belediye başkanları gibi.

Tüm idari işlerde Blockchain teknolojisi kullanılacak

Estonya’nın Blockchain tabanlı projesinde ülke toplumunun dijital ortama geçişine yardımcı olma yolundaki öncülüğünü takiben Park Won-soon, Seul’un toplu ulaşım ve elektrik, su ve gaz altyapı yönetimi gibi tüm idari işlerde Blockchain teknolojisinin potansiyel kullanımını ele aldı.

Seul Belediye Başkanı projelerinin Güney Kore’nin kısıtlamaları nedeniyle ilerlemediğini belirtiyor

Hankyoreh, Seul’un Blockchain girişimlerinin bu yıl nisan ayında yürürlüğe girmesinin beklendiğini belirtti. Son olarak Park Won-soon, Kore hükumetinin kripto parayla ilgili katı politikalarına değinerek, gelecekte daha özgür bir düzenleme ortamının ortaya çıkmasını istediklerini belirterek sözlerine şunları ekledi:

Adalet Bakanlığı düzenleyici önlemleri son kez açıkladı. Bu muazzam bir direniş ve hükumet bunun hakkında derinden düşünmüş görünüyor. Birincisi, yerel yönetimin davalar ve modeller oluşturma görevi. Seul, belirli düzenlemeleri serbest bırakırsa, kripto para ve Blockchain teknolojisine yönelik çalışmalarını daha özgür hale getirebilecek.

Seul Büyükşehir Yönetimi Samsung SDS ile işbirliği yapıyor

Kasım 2017’de Seul Büyükşehir Yönetimi, 2022’de Seul kentinin Blockchain’e dayalı belediye inovasyonu için refah, kamu güvenliği ve taşımacılığı hedefleyen bir bilgi stratejisi planı geliştirmek için Samsung SDS ile işbirliği yapıyor. Proje ayrıca hükumet hizmetleri için şeffaflığı artırmayı hedefliyor.

Cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin