SegWit ve Bitcoin Cash arasındaki yarış hızlanıyor
SegWit ve Bitcoin Cash arasındaki yarış hızlanıyor

SegWit ve Bitcoin Cash arasındaki yarış hızlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SegWit ve Bitcoin Cash arasındaki yarış hızlanıyor. SegWit (Segregated Witness)’in tanıtımı ve Bitcoin Cash (BCH)’in piyasaya sürülmesi, Bitcoin (BTC)‘in ölçekleme problemini çözmek için iki girişim. Her iki hareket de farklı bir yaklaşım benimsiyor. SegWit, işlem büyüklüğünü ve BCH’nin blok boyutunu arttırmayı amaçlamakta. Yeni bir rapor, geçen yazın sert çatalından beri her bir zincirdeki BTC (SegWit) ve BCH’deki işlem hacmini karşılaştırıyor ve rakamlar oldukça yakın.

SegWit ve Bitcoin Cash arasındaki kümülatif işlem hacmi birbirine çok yakın

SegWit ve Bitcoin Cash arasındaki kümülatif işlem hacmi birbirine çok yakın. Blockchain ölçekleme konusu teknik ve ideolojik bir bölüm. Ağustos ayında Bitcoin çekirdeğinin Bitcoin Cash oluşturmasına neden olan bir dizi sebep vardı. Ancak bu işlem hacminin artmasına neden oldu. SegWit, her bir işlemdeki veri miktarını sıkıştırmaya çalıştı. Böylece blok boşluğunu serbest bırakırken, Bitcoin Cash her bir bloğun boyutunu en fazla 8MB’ye kadar çıkardı. Bitmex Research tarafından yayınlanan yeni veriler, Bitcoin çekirdeği ve Bitcoin Cash’in ayrı yollarına gittiğinden beri her zincirin nasıl ilerlediğini göstermekte.

BCH ve SegWit arasındaki kümülatif işlem hacmi, her ölçekleme çözümünün destek seviyelerini bulduğunu gösteren oldukça yakın veriler. Bitmex Research konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Bitcoin Cash’in piyasaya sürülmesinden bu yana 6.1 milyon SegWit işlemi gerçekleşti. Kümülatif olarak Bitcoin Cash işlemlerinden sadece %20,1 daha fazla oldu. Bir aylık başlangıç ​​ için ayarlama vardı. SegWit %31,5 Bitcoin Cash’ten daha fazla kümülatif işlem hacmine sahipti. Bu oran, %20,1’den daha büyük ama yine de makul derecede yakın. SegWit ve BCH için toplam işlem hacimleri çok yakın.

SegWit ve Bitcoin Cash arasındaki yarış hızlanıyor
SegWit ve Bitcoin Cash arasındaki yarış hızlanıyor

SegWit yavaş başlangıç ​​oldu

SegWit’in benimsenmesi başlangıçtan beri düşüktü ve birkaç ay boyunca bu şekilde kaldı. SegWit’in bu durumu, Bitcoin Cash’in bir başlangıç elde etmesine izin verdi. Aralık ayı sonunda, BCH ve SegWit’in toplam işlem hacmi, bir parçanın yaklaşık 4 milyon işlemin boyunda oldu. Geçtiğimiz ay, Coinbase gecikmeli olarak SegWit’i piyasaya sürdüğü zaman, benimseme oranını ilk defa %30’un üzerine çekerek, toplam işlem hacminin Bitcoin Cash ile rekabet edebildiğini gösteriyor.

“BCH taraftarları, BCH’ın ileriki süreçlerde Bitcoin’den daha fazla işlem hacmine sahip olacağını iddia edebilir.”

Her bir zincirin savunucuları, bu rakamlardan ve tercih edilen ölçekleme çözümü için geleceğinin nasıl şekillendiğine dair nedenlerin varlığına sahip. Bitmex Araştırma notlarında şu bilgiler yer alıyor:

Veriler, SegWit işleminin Bitcoin Cash’ten biraz daha hızlı bir şekilde benimsenmiş olmasına rağmen, daha fazla işlem hacmine yol açan Bitcoin Cash savunucuları, Bitcoin Cash token’inin uzun vadede daha uzun bir kapasitesinin olduğunu söyleyebilirler. Kısa vadede işlem hacmindeki fiili artışta bunu gösteriyor. Bu nedenle Bitcoin Cash taraftarları, Bitcoin Cash’in daha sonra madeni paranın kabul edilmesiyle birlikte Bitcoin’den daha fazla işlem hacmine sahip olacağını iddia edebilir.

Bitcoin çekirdek blok boyutları iki yılda en küçüklerine düşüyor

Geçtiğimiz hafta, Bitcoin core (BCT) için ortalama blok büyüklüğü, Ocak 2016’dan bu yana en küçük olan 0.5MB’nin üstüne düştü. Blok alanının yaklaşık %22’si, SegWit işlemleri tarafından ele alınmakta ve ölçekleme teknolojisinin hala kullanılmakta olduğunu göstermekte. BTC bloğundaki dramatik düşüş, SegWit’e daha az bağlı ve daha fazla işlem hacmi, azaltılmış işlem hacmiyle birleşir. Günlük BTC işlemlerinin ortalama sayısının iki yılda en düşük seviyesinde olması tesadüf değil.

SegWit ve Bitcoin Cash arasındaki yarış hızlanıyor
SegWit ve Bitcoin Cash arasındaki yarış hızlanıyor

BTC-BCH işlemlerinin ortalama sayısı, 10:1 oranını korur

Şu an için günlük BTC-BCH işlemlerinin ortalama sayısı, her bir varlığın fiyatını yansıtan ortalama 10:1 oranını korur. Ancak, son 24 saat içinde BTC göndermek için toplam işlem ücretleri BCH’den 200 kat daha fazla. Her zincirdeki işlem hacmi eşit olsa bile, başka bir deyişle, BTC ile gönderilecek 20x size daha pahalıya mal olacak.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin