featured

SegWit Kabulü % 7’yi Aştı, Bitcoin Hızlı Oranda Ölçekleniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SegWit, Bitcoin ağını 2MB’lık blok boyutundaki artışın ötesinde ölçeklendirmeye devam ederken, Ayırılmış Tanık (SegWit) özellikli bitcoin hareketlerinin yüzdesi %7′ yi aştı.



Blockchain.info dahil olmak üzere çeşitli bitcoin veri aktarım sağlayıcılarına göre, ortalama bitcoin bloğu boyutu yaklaşık 0.9 MB, teyit edilmemiş işlemler için alan olan bitcoin mempool’un boyutu son birkaç haftadır 12 milyon baytın altındaydı. SegWit’in etkinleştirilmesinden önce, ortalama blok boyutu sürekli olarak 0.99 MB’ın üstünde ve bitcoin mempool’unun boyutu 150 milyon bayt’ta kaldı.

Raporlama sırasında, Coinbase’in arkasında ikinci en yaygın kullanılan bitcoin cüzdan olan Blockchain’in de dahil olduğu önde gelen bitcoin cüzdan platformları, orta ölçekli işlemler için 0,14 ABD doları, bayt başına 50 satoshi’den daha düşük bir işlem ücreti önermektedir. SegWit’ten önce, Blockchain, her bir bayta 350’den fazla satoshi, 3 ABD doları tutarında ücret önerisinde bulundu.

Blockchain’in SegWit özellikli bir cüzdan olmadığını kabul etmek önemlidir. Popüler donanım cüzdanı Ledger’ın arkasındaki geliştirme ekibi, SegWit özellikli bitcoin cüzdan kullanıcılarının ücretlerinde yüzde 35’lik bir düşüş yaşayabileceğini açıkladı. Ledger ekibi analitik bir blog yazısında yazdığı gibi :

Segwit, işlem boyutunun farklı bir alana bölünmesiyle hesaplanan blok ağırlığı kavramını ortaya koyuyor; bir işlem gönderirken ödenen ücretin % 35’ini hemen kazanabilirsiniz. “

Ledger geliştirme ekibi, işlem ücretindeki düşüşün, SegWit’in kolaylaştığı işlem hesaplama sürecinin optimizasyonu yoluyla mümkün olduğunu belirtti.

“Bir Segwit imzasını hesaplarken, önceki işlemlerin cihaz tarafından işlenmesi gerekmez ve her girdi, imza işlemi sırasında bir kez işlenir ve imza sürecinde % 60’lık bir zaman optimizasyonuna ulaşılır” diye açıklıyor.

SegWit şu anki kabul oranını sürdürebiliyorsa, bitcoin hareketleri eşi benzeri görülmemiş bir oranda optimize edilecek ve sonuçta bitcoin transfer işlem ücretleri önemli ölçüde düşecektir.

Bitcoin işlemlerinin alıcıları, Ledger ve Trezor gibi SegWit özellikli bitcoin cüzdanları tarafından gönderilen ödemeleri alırsa, SegWit işlemleri de bitcoin ağına tanıtılır.

SegWit2x önerisinin, DCG liderliğindeki 58 şirket tarafından bitmiş blok boyutunu 2MB arttırmak için kurulan anlaşma, kısa vadede söz konusu ve tartışmaya açık uzmanlar, analistler ve yatırımcılar arasında tartışıldı. Çoğu kullanıcı ve Bitcoin Core geliştirme ekibi için, SegWit2x’i Kasım’a kadar uygulamak için bir çaba tasarlamak planı pratik değildir çünkü SegWit’e oynamak ve varolan işletmeler tarafından benimsenmesi için yeterli bir zaman dilimi sağlamaz.

Daha da önemlisi, SegWit2x çatalının yürütülmesi, büyük olasılıkla Bitcoin Cash’in bulduğu duruma benzer bir başka kripto paraya yol açacaktır. Bir SegWit2x çatalı gelişirse, dört aylık bir sürede, bitcoin’in en az iki alternatifi olacaktır.

themerkle



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin