ABD Senatosu'ndan kripto paraları da ilgilendiren kritik SEC adımı!
ABD Senatosu'ndan kripto paraları da ilgilendiren kritik SEC adımı!

SEC’ten popüler altcoin’e dava: Fiyat yüzde 80 çakıldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 14,8 milyon dolarlık Veritaseum (VERI) ilk para teklifinin (ICO) organizatörü Reggie Middleton’ın varlıklarını dondurmaya çalışıyor.

SEC Veritaseum (VERI) projesine dava açtı!

Pazartesi günü ABD New York Doğu Bölgesi Bölge Mahkemesinde yapılan bir davaya göre, Middleton 2017 yılında sahte ve yasadışı bir ICO gerçekleştirdi ve menkul kıymetlerin değerini değiştirdi. Reginald Middleton, işletmeleri hakkında yanlış bilgi yaymakla ve aynı zamanda VERI’nin fiyatını yükselten açık piyasada işlem yapmakla suçlanıyor. SEC ayrıca Reginald Middleton’ın, kişisel kullanım için en az 520.000 dolarlık yatırımcı parasının yanı sıra, başka bir aldatmaca için değerli metaller satın almak adına 600.000 doları kötüye kullandığını iddia ediyor.

https://twitter.com/prestonjbyrne/status/1161269140256169984?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1161270101527674880&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.coindesk.com%2Fsec-files-emergency-action-against-organizer-of-fraudulent-15-million-ico

SEC, Middleton’un varlıklarının dondurulmasının yanı sıra, mahkemeden, belgeleri imha etmesinin veya değiştirmesinin yasaklamasını ve halka açık bir şirketi işletmesi ya da bir dijital varlık menkul kıymetleri teklifine katılmasının ömür boyu yasaklamamasını istedi. Yatırımcı şikayetlerine göre, Middleton VERI ICO’sunu SEC’e kaydettiremedi ve tokenlerin menkul kıymet olmadığını, bir teknoloji platformuna veya onun kişisel markasına yatırım yaptığını iddia etti. Middleton, birkaç noktada VERI tokenlerini ön ödemeli ücretler, yazılımlar olarak tanımladı veya bunları WalMart hediye kartlarıyla karşılaştırdı.

SEC’in dava açmasının ardından altcoin sert düştü

Piyasa manipülasyon iddiaları, kısmen “Middleton, VERI’de bir dizi gizli, manipülatif işlem yapmaktan…… bir gün ticaret sırasında VERI’nin fiyatını yapay olarak yaklaşık %315 artırdı. Ardından bu fiyat artışlarını başlattı.” Bunları içeriyor.  SEC’in dava açmasının ardından VERI sert düştü ve kripto para yüzde 80 değer kaybı yaşadı.  SEC kararı öncesi 17,08 dolardan işlem gören VERI, 3,77 dolara kadar düştü.  Şimdi ise VERI, yüzde 26 düşüşle 5 dolardan işlem görüyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin