Kripto paralar neden düşüyor?

SEC’in piyasayı sallamasıyla kripto tasfiyesi 200 milyon dolara yaklaştı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün gece piyasaları SEC dalgası vurdu. Bu hafta bir hayli fazla kripto paralarla uğraşıldı. Özellikle de Amerika tarafında baskıcı bir söz konusuydu. Dün bunun örneklerinden birini daha gördük.

Gece geç saatlerde SEC, Terra iflasının sorumlusu olan Do Kwon hakkında dava sürecine başladığını bildirdi. Bu zamana kadar 24.000 doların üstünde kalabilen Bitcoin ani bir geri dönüş yaptı. Hatta dün gerçekleşen tepe noktadan bin doların üstünde kayıp gördü.

Vadeli işlem tarafında ise Long’ların tasfiyesi gerçekleşti. Kripto tasfiyesinde kısa süre içinde neredeyse 200 milyon dolara ulaşıldı. Daha çok yukarı yönde hareket bekleyerek işlem açan trader’lar yine tasfiye edildi.

SEC’in oyunları kripto tasfiyesini bir anda ortaya çıkardı

Beklenmeyen güçlü enflasyon verileri ve haftalık istihdam verilerindeki düşüş, ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artıracağı konusundaki kesinliği artırdı. Ancak raporlara göre, Çalışma Bakanlığı verileri son yedi ayda üretici fiyatlarında en yüksek artışı gördü. 

Bununla birlikte, diğer mali raporlarla birlikte son ABD ekonomik verileri, enflasyonda ani bir artışa işaret ediyor. Bu gelişmeler yaşanırken sürece Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’da dahil oldu. Tam da bu noktada yaşanan süreç en çok vadeli işlemler yapanı etkiledi. Long/Short pozisyonlarında kripto tasfiyesi gerçekleşti.

Verilere göre, kripto piyasa değeri son güne göre yaklaşık %3 düşerek 1,08 trilyon dolara geriledi. Buna karşın 24 saatlik işlem hacmi ise %10 artışla 80,7 milyar dolara ulaştı.

Kripto tasfiyesi son 24 saatte 185 milyon doları aştı. Yaklaşık 59 bin trader fonlarını tasfiye etti. Bildirilen en büyük tasfiye emri, 2,53 milyon dolarlık Bitmex kripto borsasından geldi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin