Bitcoin’in yükselişinin arkasında stablecoin girişleri olabilir…

SEC’in gündeminde stablecoinler var! Konuyla alakalı Hester Peirce, önemli açıklamalarda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilisi Hester Peirce, gelecekteki stabilcoin düzenlemesinin bu hafta Terra’nın (LUNA) çöküşü sırasında “başarısızlığa” yer vermesi gerektiğini söyledi. Önemli açıklamalarda bulunan Peirce, bu hafta yaşanan gelişmeleri ele aldı.

Peirce Perşembe günü yıllık Dijital Para Enstitüsü Sempozyumunda konuşurken, sabit varlıkların düzenlemesinin ufukta olabileceğini öngördü.

SEC yetkilisi, sempozyumda stablecoin ile ilgili düşüncelerini paylaştı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilisi Hester Peirce, 12 Mayıs Perşembe günü düzenlenen sempozyumda kripto piyasasında yaşanılan LUNA olayını örnek gösterdi. İşte Hester Peirce’ın açıklamaları:

“Stablecoinler etrafında bir miktar hareket görebiliriz. Bu, açıkçası bu hafta çok dikkat çeken bir alandır. Ancak daha genel olarak, kripto içinde gerçekten çok fazla an yaşayan bir alan olduğunu düşünüyorum. Çok fazla stablecoin kullanımı var. Bu nedenle insanlar yolun aşağısında düşünüyorlar. Bu daha da büyürse, bir tür düzenleyici çerçeveye sahip olmak ister miyiz?

Bazı insanlar bunun SEC’de olması gerektiğini önerdi. Diğer insanlar bunun bankacılık düzenleyicilerinde olmasını istiyor. Bu nedenle sabit varlıklara yaklaşmak için farklı potansiyel seçenekler var.”

Tanınmış bir kripto destekçisi olan Peirce, bir terimin çok farklı varlık türlerini kapsayabileceğini ve sabit paralar arasında büyük farklılıklar olabileceğini açıklıyor. Peirce,

“SEC’de yapmamızı istediğim şey, belirli bir teknolojiye uyarlanmış mevcut kurallarımızdan muafiyetler sağlamamıza izin veren düzenleyici araçlarımızı kullanmaktır. Deneyle, sadece başarısızlığa da yer bırakmamız gerektiğini söylemeliyim. Çünkü bu açıkça yeni şeyler denemenin bir parçası. Çerçevemiz gerçekten bu tür deneme yanılmalara izin veriyor ve umarım onu bu amaç için kullanacağız.”

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin