Bakkt
Bakkt oluşumu bünyesine bir dijital varlık gözetim şirketini katarken Bitcoin vadelilere bir adım daha yaklaşıyor

SEC’in ETF konusundaki görüşü değişebilir: Çünkü Bakkt Borsası, Bitcoin vadeli sözleşmeleri ile sektöre likidite aşılayacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük borsalarından olan  New York Borsası’nın ana şirketi Intercontinental Exchange (ICE), Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için hizmet sunmaya odaklanacak bir kripto para işlem platformu kuracaklarını açıkladı. Bu platform Bakkt Borsası olarak adlandırıldı ve lansmanı, Kasım 2017’de planlanıyor. Haberler, kripto para birimlerine yatırım yapmak isteyen kurumsal yatırımcılar için de önemli bir gelişme oldu.

Bakkt Borsası, Bitcoin vadelilerini 12 Aralık’ta resmen başlatıyor!

Ayrıca 22 Ekim’deki ICE’nin duyuruları özellikle kripto topluluğunun dikkatini çekti. ICE, 12 Aralık 2018’den itibaren borsada işlem görebilen Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi başlatılacağını açıkladı. ICE Pazartesi günü Bakkt’ın, Aralık ayında fiziksel olarak teslim edilmiş Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri sunmaya başlayabileceğini ve yeni platform aracılığıyla sağlanan ilk kripto parayla ilgili teklifi sunacağını açıkladı.

Ayrıca ICE Digital Asset Warehouse’daki vadeli işlem sözleşmelerini destekleyecek Bitcoin’leri Bakkt saklayacak. Bu vadeli işlem sözleşmeleri, ICE’nin bir başka iştiraki olan ICE Clear US yoluyla takas edilecek. Bitcoin vadeli işlem sözleşmesiyle ilgili daha fazla detayın lansman öncesinde yayınlanması bekleniyor.

Bitcoin vadeli işlemleri detayları | kaynak: ICE
Bitcoin vadeli işlemleri detayları | kaynak: ICE

SEC’in ETF konusundaki görüşü Bakkt ile değişebilir

Duyuru, Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz üzerinde olumlu bir etki yaratmış gibi görünüyor. Bunun nedeni ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun (SEC), vadeli işlem piyasasındaki yetersiz likiditeyi gerekçe yaparak dokuz Bitcoin ETF’si başvurusunu reddetmesiydi.

Bir analist ve yatırımcı olan Joseph Young, Bakkt’ın resmi olarak 12 Aralık 2018’de Bitcoin’in geleceğini temizlemeye başlayacağını belirtiyor. Ayrıca Joseph Young, önceden SEC’in, piyasadaki likidite eksikliği gerekçesi ile reddettiği 9 Bitcoin ETF’sine yönelik görüşününde Bakkt’ın piyasaya girişi ile değişebileceğini vurguluyor. Mike Novogratz ise bu analistin görüşüne tamamen katıldığını ve Bakkt’ın SEC’in sektöre ve ETF’lere bakışını değiştireceğini belirtiyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin