featured

SEC’in dava süreci sonrasında yeni LUNA’da satış mı geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Şubat ayının ikinci haftasında SEC’in almış olduğu kararlar kripto piyasasını etkiledi. Bu kararlardan biri ise dikkat çekti. SEC, birkaç gün önce LUNA’nın kurucusu Do Kwon’a dava açtı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Terraform Labs ve kurucu ortağı Do Kwon’a, LUNA ve Terra’nın algoritmik stablecoin’i TerraUSD’yi (UST) içeren 40 milyar dolarlık bir menkul kıymet dolandırıcılığı düzenlemekten şikayetçi oldu.

Do Kwon, şirketten 10.000’den fazla BTC’yi gizlice işledi. Bazı tokenler bir İsviçre bankası aracılığıyla nakde çevrildi. Bu iddialar, Do Kwon ve Terraform Labs’ı dolandırıcılık ve kara para aklamayla suçlayan aynı SEC davasında yer alıyor.

LUNA satışları gerçekleşiyor mu?

Terra (LUNA) fiyatı, ABD SEC’in Do Kwon’a karşı açtığı dava haberinin topluluğa ulaşmasından birkaç saat sonra 2,01 dolardan 1,80 dolara düştü. LUNA fiyatı şimdiye kadar bundan sonra yukarı yönlü bir ivme kazanamadı. Fiyat şu anda satış baskısı altında 1,89 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi son 24 saat içinde %35 düştü ve bu, tacirler arasındaki ilginin azaldığını gösteriyor.

Terra Classic (LUNC) fiyatı da aynı dönemde düştü. Terra’nın kurucusu Do Kwon ve Terra Classic topluluğu daha önce Terra Classic topluluğu ve geliştiricilerinin Terra’dan ayrı olduğunu iddia etmişti. Ancak, Do Kwon’un hala Terra Classic üzerinde bir etkisi var gibi görünüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin