SEC’den yeni XRP iddiası geldi – işte ayrıntılar
SEC’den yeni XRP iddiası geldi – işte ayrıntılar

SEC’den yeni XRP iddiası geldi – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – SEC, XRP sahiplerinin “spekülatif ticareti eski haline getirmek” için Ripple davasına müdahale etmek istediğini söyledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda kıdemli bir duruşma avukatı olan Jorge Tenreiro, 26 Mart’ta Federal Yargıç Analisa Torres’e yazdığı mektupta, mahkemeyi XRP sahiplerinin Ripple davasına müdahale etmesini önlemeye çağırdı.

Müdahalelerine izin vermek “kafa karışıklığı” ve “yönetilemez karmaşıklık” ile sonuçlanacaktır. SEC’e göre, Haziran 2018’de Ripple’a karşı toplu dava açan XRP yatırımcısı Vladi Zakinov’un, şirketin token’ı kayıtsız bir menkul kıymet olarak sattığını iddia eden diğer sahiplerle birlikte masada bir koltuğa ihtiyacı olacak:
Dahası, Mahkeme, Movants’ın müdahale etmesine izin verirse, XRP menkul kıymetlerinin kayıtsız teklifleri ve satışları için Davalı Ripple Labs, Inc.’e (“Ripple”) dava açan büyük bir XRP yatırımcısı sınıfı da dahil olmak üzere diğer tüm XRP sahipleri, muhtemelen müdahale de bulunacak.

Spekülatif ticaret

Tenreiro, geçen hafta 10.000 XRP sahibi adına ön hareket mektubu gönderen John Deaton’ın, temel olarak diğer yatırımcılara potansiyel olarak token satmakla motive edildiğini iddia ediyor:

Movant’ın birincil motivasyonu, XRP’nin dijital varlık platformlarında spekülatif ticaretini eski haline getirmek ve böylece Movant’ın XRP’yi diğer yatırımcılara kar karşılığında satabilmesi gibi görünüyor.

SEC, Deaton’ın, kripto para borsalarının ticareti yeniden başlatması durumunda XRP’nin potansiyel olarak fiyatını ikiye katlayacağına dair tahmininden bahseden bir FXStreet makalesine atıfta bulunuyor.

Deaton, Ocak tweet’inde token üzerinden para kaybeden hoşnutsuz bir XRP yatırımcısı olmadığını iddia ediyor.

Ripple müdahaleye itiraz etmez

Ripple, SEC’in mektubuna verdiği yanıtta, müdahale etmek için yaklaşan harekete itiraz etmeden konu hakkında tarafsız bir tavır aldı:

Bununla birlikte, blockchain şirketi, menkul kıymetler gözeticisinin, takımının ikincil XRP piyasasını etkileyip etkilemeyeceğini netleştirmesi gerektiğini söylüyor:

SEC’in artık varsayılan Müdahaleciler Mektubu karşısında, durumunun Amerika Birleşik Devletleri’ndeki XRP için ikincil perakende piyasasını etkilemeyi amaçlamadığını teyit etme şansı var. Değiştirilen şikayette bazı geniş ifadelere rağmen, SEC zaman zaman sorumluluk teorisinin gerçekten daha sınırlı olduğunu, öyle ki XRP’deki ikincil piyasa satışlarının ve diğer işlemlerin federal menkul kıymetler yasalarına tabi olmayacağını öne sürdü.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin