SEC’den yeni Ripple açıklaması
SEC’den yeni Ripple açıklaması

SEC’den yeni Ripple açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – SEC, yargıçtan Ripple tarafından talep edilen Bitcoin ve Ethereum belgelerine dair açıklama yaptı.

Yakın zamanda kaleme alınan bir mektupta, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda kıdemli yargılama danışmanı olan Dugan Bliss, Yargıç Sarah Netburn’den ajansı Bitcoin ve Ethereum ile ilgili belgeler üretmeye zorlamamasını istiyor:

Bu Bölgedeki en az bir bölge mahkemesi bir dijital varlık davasında zaten ayırt edilemez koşullarda yargılandığı için, bu tür bir keşif uygun değildir ve reddedilmelidir.

SEC, böyle bir talebin “orantısız” ve “abartılı” olduğunu yazıyor.

SEC, XRP ile ilgili belgeler üretmeyi kabul ediyor

Ripple, yukarıda belirtilen belgelerin sunumunu zorlamak için bir ön hareket mektubu göndererek SEC’in “potansiyel olarak açıklayıcı kanıtları” sakladığını belirtti.

SEC, Ripple ve XRP hakkındaki e-posta iletişimlerini, “herhangi bir iddia veya savunmayla” ilgili olmasalar da tokendan bahseden diğer vakalardan gelen değişimler ve belgelerle açıklamayı gerçekten kabul ettiğini açıklıyor.

Bitcoin karşılaştırmaları

Ripple avukatları, mahkemeyi XRP’nin Bitcoin ve Ethereum’dan farklı olmadığına ısrarla ikna etmeye çalışsa da SEC, davalıların kendi ifadelerinin menkul kıymetler yasaları söz konusu olduğunda bu dijital varlıkların farklı olduğunu açıkça gösterdiğini savunuyor.

Ayrıca SEC, hem Telegram hem de Kik’in kendi tokenlarının bir para birimi olarak işlev görmesi gerektiğini iddia etmeye çalıştıklarını, ancak argümanlarının mahkemeler tarafından reddedildiğine dikkat çekiyor.

Bu yasayı uygulayan mahkemeler, dijital bir varlığın bir menkul kıymet olmadığı iddialarını, Bitcoin veya Ethereum’a benzediği veya bir para birimi olarak etiketlediği için reddediyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin