SEC ve CFTC'den ortak kripto para hamlesi geldi!
SEC ve CFTC'den ortak kripto para hamlesi geldi!

SEC ve CFTC’den ortak kripto para hamlesi geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Komisyonu (CFTC), kurumların kripto maruziyetleri nedeniyle oluşturduğu riskleri azaltmaya çalışıyor. Terra çöküşünün ardından kripto piyasasındaki düşüşün ivme kazanması ABD’li düzenleyicileri harekete geçmeye zorluyor. Olaylar büyük ölçüde birkaç kuruluşu etkiledi ve yatırımcılara milyarlarca dolarlık fona mal oldu.

Kripto hedge fonları

Bu teklife göre, 500 milyon doların üzerinde net varlığa sahip olan hedge fonları yatırım stratejilerine dair beyanda bulunmalı. WSJ’ye göre, her iki düzenleyici de Çarşamba günü bu konuda ortak bir teklif yayınlamayı planlıyor. Teklif, büyük Hedge Fonlarının kripto risklerini “Form PF” olarak adlandırılan gizli bir dosyalama yoluyla raporlamasını talep edecek.

Özel fon danışmanları, özel fonlarla ilgili verileri SEC ve FSOC’ye raporlamak için Form PF’yi kullanır. Bu, düzenleyicinin fonların risklerinden ve yapısından kaynaklanabilecek olası riskleri tespit etmesine yardımcı olur. 2008 mali krizinden sonra bu veriler gerekliydi ve bu da formun oluşturulmasına neden oldu.

Teklifin yürürlüğe girmesi durumunda, net varlığı 500 milyon doların üzerinde olan Hedge Fonları, kriptoya maruz kalma durumlarını bildirmek zorunda kalacak. Bu politika genişlemesi, kripto piyasaları ile geleneksel finansal sistem arasındaki artan korelasyon göz önüne alındığında gerekli görünüyor. Piyasada son dönemde yaşanan endişe verici olaylar da önemli katkı sağlıyor.

CFTC, “dijital emtia” olarak geçen kriptodan sorumlu olacak

SEC Başkanı Gary Gensler şunları söyledi:

“Bu tür bilgilerin toplanması, Komisyonların ve finansal istikrar düzenleyicilerinin, büyük riskten korunma fonlarının daha geniş finansal hizmetler endüstrisi ile nasıl bağlantılı olduğunu daha iyi gözlemlemelerine yardımcı olacaktır.”

Teklif, dünyanın en büyük yatırım yöneticisi BlackRock’un Coinbase ile ortaklık kurmasından birkaç gün sonra geldi. Ortaklık, BlackRock’un kurumsal müşterilerine Coinbase Prime aracılığıyla kripto ticareti ve saklama hizmeti sunmasını sağlayacak.

SEC ve CFTC, bir süredir kripto para birimlerini kimin denetleyeceğini belirlemek için bir üstünlük mücadelesine girdi. 3 Ağustos’ta Senato, CFTC’ye emtia yasasını karşılayan kripto gözetimini sağlayacak bir tasarıyı onayladı. Bu, BTC ve ETH dahil olmak üzere CFTC’nin denetimine “dijital emtia” olarak geçen kriptoyu koyacaktır. Ancak SEC, bir süredir kripto düzenlemelerine daha fazla dahil görünüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin