Gabor Gurbacs: “Bitcoin piyasasına çifte standartlar uygulanıyor.”
Gabor Gurbacs: “Bitcoin piyasasına çifte standartlar uygulanıyor.”

SEC, VanEck ve SolidX’in Bitcoin ETF başvurusuna ilişkin bir belge yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), VanEck ve SolidX’in Bitcoin ETF başvurusuna ilişkin yapılan bir toplantıdan 9 Ekim tarihli bir belge yayınladı.

SEC, VanEck ve SolidX’in Bitcoin ETF başvurusunu belgede anlatıyor

Belgede belirtildiği gibi VanEck, yönettiği 46 milyar dolarlık varlıklar ile bir New York merkezli yatırım yönetimi firması ve SolidX ise Blockchain yazılım geliştirme ve mali hizmetler sağlayıcısı. Belgeye göre 9 Ekim’de, SEC Komiseri Elad L. Roisman ve danışmanları Dean Conway, Matthew Estabrook ve Christina Thomas, SolidX, VanEck ve Chicago Board Options Exchange’den (CBOE) temsilcilerle bir araya geldi.

Belgede başvuru sahiplerinin geçmişi özetleniyor. SolidX, 2016 yılının Mart ayı itibarıyla New York Borsası’nda (NYSE) listelenecek bir Bitcoin ETF başvurusunda bulundu ancak başvurusu Mart 2017’de SEC tarafından reddedildi.  Haziran 2018’de VanEck, CBOE’nin BZX Hisse Senetleri Borsası’nda listelenmek üzere fiziksel destekli Bitcoin ETF başvurusunda bulunmak için SolidX’e katıldı. SEC bu başvuruyu Ağustos ayında ertelendiğinden beri VanEck hala beklemede.

SEC, ETP'lerin “düzenlenmiş piyasalar” bağlamında onaylandığını belirtti

SEC, ETP’lerin “düzenlenmiş piyasalar” bağlamında onaylandığını belirtti

Fiziksel destekli Bitcoin ETF’nin her bir hissesinin önerilen fiyatlandırması, perakende yatırımcılardan ziyade kurumsal odaklanmaya yönelik açık bir teklifle yaklaşık 200.000 dolar (hisse başına 25 Bitcoin) tutarında. Tarafların belgede belirtilen argümanları, düzenleyicinin 2017’deki SolidX’in önceki ETF başvurusunu onaylamaması nedeniyle verdikleri gerekçeleri kapsamlı olarak ele almakta.

ETP’ler, fiyatı emtialar, para birimleri, hisse senetleri ya da faiz oranları gibi diğer yatırım araçlarından elde edilen senet olarak işlem gören ürünlerdir. SEC, zaman içinde, tarihsel olarak ETP’lerin “geleceğe yönelik iyi kurulmuş, önemli, düzenlenmiş piyasalar” bağlamında onaylandığını belirtti. Emtia Vadeli İşlem ve Borsa Komisyonu (CFTC), Bitcoin türev piyasalarının şu anda özellikle ABD’deki CBOE ve CME’nin ABD borsalarındaki Bitcoin için var olduğunu belirtiyor.

SolidX, VanEck ve CBOE temsilcileri, SEC’in “önemli”  kelimesi ile ne anlattığını öğrenmek istiyor

SolidX, VanEck ve CBOE temsilcileri, SEC’in “önemli”  kelimesi ile ne anlattığını öğrenmek istiyor

SEC, Ağustos ayında bildirildiği gibi, üç farklı başvuru sahibinden çeşitli Bitcoin ETF’lerini listelemek ve işlemek için yapılan dokuz uygulamayı reddederek, kısmen “önemli” boyutta olan düzenlenmiş türev piyasalarının eksikliğinden kaynaklanan benzer endişeleri belirtmekte. VanEck, SolidX ve CBOE temsilcileri, konuya yönelik şunları söylüyor:

İhraççılar olarak, SEC personelinin “anlamlı” kelimesini kullanmasında hareketli bir hedef yarattığından endişe duyuyoruz. Personel, “önemli” ifadesinin, ne anlama geldiği konusunda hiçbir zaman rehberlik sağlamadı.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin