SEC üyesinden çarpıcı itiraf geldi:
SEC üyesinden çarpıcı itiraf geldi: "Bitcoin ETF'lerini onaylamamız gerekirdi!"

SEC üyesinden çarpıcı itiraf geldi: “Bitcoin ETF’lerini onaylamamız gerekirdi!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda (SEC) komisyon üyesi olan Hester Pierce, ajansın bir Bitcoin veya kripto bazlı borsa yatırım fonunu (ETF) onaylama konusundaki isteksizliğini eleştirdi. Pierce, Kanada’nın bu kadar ileri gitmesinden ötürü hata ettiklerini kabul etti.

Pierce: “Bir Bitcoin ETF’si artık her zamankinden daha fazla isteniyor”

Yıllar boyunca, Van Eck’ten Bitwise’a birçok şirket, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından Bitcoin ETF onaylatmak için başvuruda bulundu. Maalesef, bu uygulamalardan bazıları diğerlerinden daha ileri gitmiş olsa da, SEC kripto paralar söz konusu olduğunda risk almaya istekli olmadığı için hep reddetti.

Birincisi, kripto çok değişken olma eğiliminde ve ajans, insanların paralarını kolayca kaybedebileceklerinden endişe duyuyor. İkinci sebep ise kripto paranın bir şekilde düzenlenmemiş olma eğiliminde olması ve kuruluşun muhtemelen yasa dışı faaliyetlerle ilgili endişeleri.

Her iki durumda da, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir Bitcoin ETF’nin yolculuğu uzun ve meşakkatli bir yolculuk oldu. Şimdi, Kanada birkaç kripto tabanlı ETF’yi açıkladı ve görünüşe göre Amerika’nın kuzeydeki komşusu artık zirveye çıktı. Doğal olarak, her zaman oyundan iki adım önde olmak isteyen ABD düzenleyicileri, bu departmanda toz içinde kalmaktan çok mutlu değiller.

“Kabul etmeliydik”

Pierce bir röportajda ETF’yi onaylamak için her zamankinden daha fazla baskı olduğunu açıkladı:

Kendimizi küçük bir deliğe soktuk. Birçok insan varlık sınıfına erişmenin bir yolunu arıyor.

Geçmişte, on kadar farklı şirket Bitcoin veya kripto ETF uygulamalarını onaylatmaya çalıştı, ama hızlı bir şekilde ret yediler.

Öte yandan Pierce, kripto söz konusu olduğunda, meslektaşlarının çoğundan biraz daha açık fikirli ve kripto ürün tartışmalarını ilerletmek için bazı kapılar açmaya hazır görünüyor:

Düzenleyici arkadaşlarımı ve Fed’deki insanları düşünmeye teşvik edeceğim şey, sadece negatiflere odaklanmamalılar, aynı zamanda pozitifleri gerçekten aramaları gerek.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin