Bitcoin ETF
ABD hükümetinin kapatılması Bitcoin ETF onayını nasıl etkiler?

SEC üyesi Peirce: “Bir Bitcoin ETF’si onayı kesinlikle mümkün.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

24 Kasım’da yayınlanan bir podcast’de, kriptoların annesi olarak bilinen SEC üyesi Hester Peirce, gelecekteki bir Bitcoin ETF’si  onayının “kesinlikle mümkün” olduğunu söyledi.

SEC’in ETF’ler konusundaki görüşü değişebilir

Peirce’in yorumları SEC’in, şu ana kadar regülatörün tarama sürecinden geçemeyen ETF’ler konusundaki tutumunda bir değişikliği işaret edebilir. Bununla birlikte, Peirce’nin yorumları podcast’te açıkça belirttiği gibi, SEC’in bir bütün olarak değil de kendi görüşleri. Bununla birlikte SEC üyesi, hem kurumsal yatırımcıların hem de bir Bitcoin ETF‘sinin geliştirilmesine yönelik borsaların yatırım yaptığı “önemli entelektüel sermayeyi” gördüklerine işaret ediyor.

Peirce’nin, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki menkul kıymet yatırımları için tüm düzenleyici peyzaj ortamını yönetme bakımından SEC’nin düzenleyici organının beşte birini temsil ettiğini belirtmek gerekir. Bu nedenle görüşleri, hükumet organın bakış açısı anlamında önemli bir ağırlık taşır.

VanEck, Bitcoin ETF’si için SEC’ten onay almaya yakın görünüyor

SEC üyesi: “Yeni teknolojilere karşı duyulan endişe red kararını getirdi.”

Peirce, SEC’in Winklevoss ikizlerinin bu yıl Temmuz ayında reddedilen ETF başvurusuna yönelik kararını eleştiren görüşleri ile daha iyi biliniyor. O zamanlar Peirce, şunları söyledi:

SEC’in, aynı zamanda temel pazarlara baktığını düşünüyorum. Bunlara bakmanın da doğru bir yaklaşım olmadığını ileri süreceğim. Tabii ki buradaki zamanımdan önce iyiydi. Ama buna ek olarak, yeni teknolojiler konusunda endişe duyduğunu anlıyorum ve bunun bir kısmının onaylanmayan düzene yansıdığını düşünüyorum.

Bitcoin ETF’si onayı artık endüstrinin tasarruf zarafeti olarak görülüyor

Peirce, SEC’in genel olarak inovasyonu dikkatli bir şekilde ele aldığını ve vücudu koruduğunu hissettiğini ve ETF uygulamalarını onaylamaktan ziyade “frenleri koymanın” daha güvenli olduğunu düşündüğünü belirtiyor. Peirce, SEC’in daha az temkinli olma ve projelerin başarısız olması durumunda eleştiriden endişe etmekten ziyade “inovasyonun ilerlemesine” izin vermenin bir yolunu bulması gerektiğini söylüyor.

ETF tartışması, özellikle de Bitcoin’in piyasada istikrar bulmaya çalıştığı ve kurumsal yatırımcılar tarafından kripto paraların benimsenmesiyle birlikte, güncel bir konvansiyonel tartışma. ETF’lerin onayı artık endüstrinin tasarruf zarafeti olarak görülüyor.

Bitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin