SEC Ripple davasında sona mı geliniyor? İşte detaylar
SEC Ripple davasında sona mı geliniyor? İşte detaylar

SEC Ripple davasında sona mı geliniyor? İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dijital varlıklarla ilgili düzenleyici netliğe yönelik artan talebin ortasında, SEC kısa süre önce XRP davasında özet karar talebinde bulundu. Özet karar talebi, uzun süredir devam eden davanın en önemli gelişmesi olarak sayılabilir. Bu olay, Ripple topluluğunun yakında XRP’nin doğası üzerinde bir çözüm görme umutlarını artırdı.

Mahkeme karar aşamasında

XRP davasının sonucunun nihayetinde dijital varlıklar üzerinde de netlik sağlaması bekleniyor. Ancak, davadaki John Deaton, Amicus Curiae veya XRP sahiplerinin avukatı öyle düşünmüyor.

Deaton’a göre, insanlar Ripple özet karar talebini kazanırsa bunun yardımcı olacağını ve ilerideki diğer kriptolara uygulanacağını düşünerek büyük bir hata yapıyorlar. SEC’in mahkemenin XRP davasındaki kararını yerine getirmemesini bekliyor. Ancak komisyon, kriptoya karşı savaşını sürdürecek.

SEC başkanı Gary Gensler’in Yargıcın hatalı olduğunu iddia ederek karara itiraz edeceğini de sözlerine ekledi. Bu arada, karar yalnızca XRP için geçerli olacak ve diğer dijital varlıklar için geçerli olmayacak.

SEC, Bitcoin’in peşinden gidecek mi?

Bu arada Gensler, Ethereum işlemlerinin ABD yargı yetkisine tabi olduğunu ve PoS ile tarihsel birleşmesinin menkul kıymetler yasalarını tetiklemiş olabileceğini iddia ediyor. Daha önce, SEC’in küresel XRP satışlarının kendi yetki alanına girebileceğine dair bir argüman başlattığı bildirildi.

XRP davasındaki Amicus Curiae, SEC’in Bitcoin hakkındaki resmi pozisyonunun, bunun üzerinde bir karar vermemiş olmaları olduğunu öne sürdü. Ancak komisyonun BTC’nin peşine düşeceğini ima etmediğini açıkladı. SEC’in dünyanın en büyük kripto varlığı üzerinde hiçbir pozisyonunun olmadığına inanmak zor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin