manipülasyon amacıyla blockchain
SEC, manipülasyon amacıyla Blockchain teknolojisini kullanan firmaları affetmiyor

SEC, manipülasyon amacıyla Blockchain teknolojisini kullanan firmaları affetmiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CNBC’den bildirilen habere göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) tarafından yapılan soruşturmanın ardından, Fintech firması olan Longfin’in hisse değeri yüzde 30 düştü. Hisse değerlerindeki düşüşte, Sec incelemesinin etkili olduğu düşünülüyor. SEC, özellikle manipülasyon amacıyla Blockchain teknolojisi kullanımı yapılıp yapılmadığını araştırıyor.

Longfin, 2 Nisan’da SEC tarafından bir inceleme yapıldığı duyurmuştu. Longfin hisseleri bugün yüzde 30,89 düşüşle kapandı. Yılbaşından bu yana ise yüzde 82,43 oranında bir azalma söz konusu.

Longfin, geçtiğimiz Aralık ayında iki gün içinde, akıllı sözleşmeler ve Blockchain teknolojisi kullanan mikro krediler konusunda uzmanlaşmış bir firma olan Ziddu. com’u satın aldıklarını duyurmuştu. Satın alım haberinin duyurulmasından sonra,  piyasa değeri yüzde 1000’den fazla yükselen Longfin (LFIN),  aynı zamanda NASDAQ listesinde bulunan bir fintech şirketi olarak biliniyor.

SEC Yürütme Dairesi 5 Mart’ta Longfin’e şirketin hisseleri, IPO ve Ziddu.com’un devralınması ile ilgili talep edilen belgelerin alım satımını araştıracaklarını bildirdi. Longfin, 10-K dosyalamada SEC soruşturması ile işbirliği içinde olduklarını şu sözlerle dile getirdi:

Bu belge talebine cevap verme aşamasındayız ve soruşturmayla bağlantılı olarak SEC ile işbirliği yapılacaktır. SEC, federal menkul kıymet yasalarının herhangi bir ihlalinin olup olmadığını belirlemeye çalışıyor. Soruşturma, SEC’in herhangi birinin yasayı ihlal ettiği sonucuna vardığı anlamına gelmiyor.

Manipülasyon amacıyla Blockchain kullanımına sert önlemler alınıyor

Longfin CEO’su Venkat Meenavalli bile geçen Aralık ayında hisse değerindeki artışın muazzam olduğunu kabul ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Bu piyasa değeri adil değil. IPO fiyatlandırmasını 5 dolar olarak değerlendirdim. Biz karlı bir şirketiz. Bu karlardan dolayı sevinçten havaya uçan kitle ile hiçbir ilgimiz yok.

SEC, bu yılın ocak ayında, hisse senedi fiyatlarını manipülasyon amacıyla Blockchain teknolojisini kullanmaya çalışan firmaları yakından takip edeceğini duyurmuştu. Buna yönelik olarak kamuya yönelik coşkuları kullanan firmalar hakkında sert önlemler alınacağını da bildirmişti.

cointelegraph

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin