XRP sahipleri SEC’e karşı zafer kazandıklarını iddia ediyor  - peki ama neden?
XRP sahipleri SEC’e karşı zafer kazandıklarını iddia ediyor  - peki ama neden?

SEC, kripto para konusuyla ilgili önemli bir atama yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ağustos ayında özel sektörde görev yapmak üzere SEC’deki görevinden ayrılan Robert A. Cohen’den boşalan koltuğa Kristina Littman getirildi. Littman, SEC açıklamasına göre ajansın yeni İcra Dairesi Siber Birimi şefi olacak.

Kripto para birimleri alanı için önemli bir atama

SEC’e 2010’da bir personel avukatı olarak katılan Littman, 2017 yazında SEC Başkanı Jay Clayton’ın kıdemli danışmanı olmuştu. Bu görevde Clayton’a kripto para ve dijital varlıklarla ilgili düzenleme ve politika konularında danışmanlık yaptı.

Clayton:

Kristy’nin komisyondaki yenilikçi düşünceleri ve kapsamlı deneyimi onu paha biçilmez bir danışman ve en önemlisi de Amerika’daki yatırımcıların iyi bir bir savunucusu yaptı. Bu kritik ve sürekli gelişen alanda çalışmalarına devam ettiği için Siber Birim adına mükemmel bir lider olacak.

SEC Siber Birim nedir?

Siber Birim, 2017 yılında siber güvenlik sorunlarının üstesinden gelmenin ve yatırımcıları gelişmekte olan Blockchain ve kripto para endüstrisinin tutarsız üyelerine karşı korumanın bir yolu olarak kuruldu.

Robert Cohen’e bağlı olarak, birim ICO’lara karşı eylemleri sürdürerek hileli olduklarını düşünüyordu. Littman, 100 milyon dolarlık menkul kıymet teklif ettiği iddiasıyla Kik Interactive’e karşı olan dava dahil olmak üzere devam eden önemli kripto davalarını devralacak. Telegram da gram tokeni üzerinde benzer bir SEC davasıyla savaşıyor.

Rutgers Üniversitesi Hukuk Fakültesinden J.D. (jüri doktoru) ve M.B.A (iş yönetimi master’ı) ile ayrılan Littman, SEC’e katılmadan önce şirket ve menkul kıymet davaları konusunda uzmanlaşmış bir hukuk bürosunda çalışmıştı.

coindesk


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin