Amerika’da sular durulmuyor: SEC’in cephe alması büyük yankı uyandırdı!

SEC’den önemli hamle: Kripto para borsalarını incelemeye aldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, bugün birkaç kripto borsasına mektup gönderdi. SEC, Pazartesi günü yaşanan piyasa çöküşünden sonra yatırımcıları korumaya çalışıyor. Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) sırasıyla %15 ve %17’den fazla düşüşle 1 milyar dolardan fazla tasfiyeye yol açtı.

SEC, kripto para borsalarını inceleme altına aldı

Fox Business gazetecisi Eleanor Terrett 14 Haziran’da bir tweet’te SEC’in kripto borsalarında “içeriden öğrenenlerin ticareti” korumasının eksikliği hakkında bilgi almak için mektuplar gönderdiğini duyurdu. Tweet’te şunlar yazıyor:

“Konu hakkında bilgi sahibi olan sektör kaynakları, SECGov’un içeriden öğrenenlerin ticareti önlemlerinin eksikliğini sorgulayan birkaç kripto borsasına mektuplar gönderdiğini söyledi.”

Konu “insider trading”

Kripto piyasasında birçok insider trading vakası ortaya çıktığından, SEC yatırımcıları korumak için daha fazla düzenleme arıyor. Daha önce SEC, kripto borsalarından finansal bilgileri kaydetmelerini ve raporlamalarını istemişti. SEC Başkanı Gary Gensler, müşterilere karşı ticaret yapmak için kripto borsalarına da saldırmıştı. Ayrıca Menkul Kıymetler Borsası Kanunu’nun amaçları doğrultusunda “borsa” tanımının değiştirilmesi de söz konusu.

Kripto piyasa değeri, dün görülen piyasa çöküşü sonucunda 1 trilyonun altına düştü. Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatı bugün düşmeye devam ederken, BTC 20.950 dolara ve ETH son 24 saatin en düşük değeri olan 1094 dolara geriledi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin