Coinbase borsası BUSD hakkında kritik kararını açıkladı

SEC kripto işini sağlam tutuyor: Hedefte Coinbase var…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika’da kripto ile ilgili söylentiler yerini icraate bırakıyor. Bu konuda işleri sıkı tutan ise Amerika Menkul kıymetler ve Borsa Komisyonu…

Amerika menşeli şirket Coinbase’den gelen haberlere göre kripto listelemeleri engele takılıyor. Denetim ise SEC tarafından geldiği bildirildi. Peki problem gerçekten büyük mü? Detaylar haberimizde…

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), iki eski Coinbase ürün yöneticisine ve diğer iki kişiye içeriden bilgi ticareti suçlamalarından sadece birkaç gün sonra borsada listelenen kripto para birimlerinin menkul kıymet olup olmadığını araştırdı ve süreç yine de devam ediyor.

Coinbase’in listelediği varlıklara soruşturma

Coinbase’in yasal başkanı Paul Grewal, ekibin yaptırıma katılmayı dört gözle beklediğini söyledi. Grewal,

“SEC’in daha önce gözden geçirdiği bir süreç. Ayrıca sürecimizin menkul kıymetleri platformumuzdan uzak tuttuğundan eminiz.”

Son aylarda Coinbase, token tekliflerini önemli ölçüde artırdı. Mevcut rakamlar 150’nin üzerinde. SEC, bu tokenleri menkul kıymet olarak kabul etmeyi başarırsa, borsanın düzenleyici gözlemcilere kaydolması gerekecek.

Bu süre zarfında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ENS, GALA, POWR ve ALCX gibi tokenler üzerinde Coinbase ile çatıştı. SEC, bunları menkul kıymetler olarak sınıflandırıyor. Ancak Coinbase, SEC’in açıklamalarıyla aynı fikirde değil.

CFTC Komiseri Caroline D. Pham, iddianamede menkul kıymetler olarak belirtilen dokuz tokeni araştırma hareketinin potansiyel olarak “gelecekteki yasal anlaşmazlıklar ve tüketiciler için geniş kapsamlı etkileri” olabileceğini belirtti.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin