SEC komiseri Hester Peirce, ABD'de bazı kripto satışlarının yasadışı olabileceğini söyledi - işte nedeni
SEC komiseri Hester Peirce, ABD'de bazı kripto satışlarının yasadışı olabileceğini söyledi - işte nedeni

SEC komiseri Hester Peirce, ABD’de bazı kripto satışlarının yasadışı olabileceğini söyledi – işte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Komiseri Hester Peirce, belirli bir kripto varlığını içeren satışların bazı durumlarda yasa dışı olarak değerlendirilebileceği konusunda uyarıyor.

Menkul kıymet ve NFT

Peirce, Perşembe günü düzenlenen 3. Menkul Kıymet Token Zirvesi sırasında, değiştirilemez tokenların (NFT’ler) menkul kıymetler olarak kabul edilip edilemeyeceğine ışık tuttu.

“Bir NFT’nin tüm kavramının değiştirilebilir olmaması gerekiyor, bu yüzden başka hiçbir şeye benzememesi gerekiyor. Bu da genel olarak bir menkul kıymet olma olasılığının daha düşük olduğu anlamına geliyor. Ancak insanlar ortaya koydukları NFT türlerinde yaratıcı. Bazı insanların neye para ödeyeceği merak konusu. Bence, her şeyde olduğu gibi, bu yaratıcılık göz önüne alındığında, sorular sormalısınız.

NFT’lerin benzersiz kriptografik nitelikleri vardır; bu, bir blok zincirinin sanat eserleri, sanal arazilerin parselleri ve koleksiyon parçaları dahil olmak üzere bu tür dijital varlıkların orijinalliğini ve sahipliğini doğrulayabileceği anlamına gelir. Grafik sanatçısı Beeple 69 milyon dolardan fazla bir NFT satarken, insanlar hızla gelişen piyasaya katılmak için acele ediyorlar.”

Yasadışılık

Kripto annesi, bazı uygulamaların bir NFT’yi kayıtsız bir menkul kıymet olarak kabul ederek satışını yasa dışı hale getirebileceğini ekliyor.

“Eğer ‘size bu şeyi satıyorum ve bunu inşa edeceğim’ dediğiniz bir şey yapıyorsanız, bir şeyler inşa etmek için çok çaba sarf edeceğim, böylece satın aldığınız bu şey bir çok değerli anlamına gelir. Bu gelişmeler ICO’ların ortaya attığı türden soruları gündeme getirecek ve bu yüzden böyle bir şey yaptığınızda çok dikkatli olmalısınız.

Ayrıca, bu NFT’lerden birkaçını alıp bir sepete koymaya karar verirseniz ve sonra onları ayırıp karınızın bir kısmına satmaya karar verirseniz dikkatli olmalısınız.

69 milyon dolara satıyorlarsa, onları bölmek ve kısmi kar almak isteyebilirsiniz ve o zaman yatırım ürünü olan bir şeyde bir menkul kıymet gibi bir şey yaratmamanıza dikkat etseniz iyi olur.”

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin