SEC, Grayscale ve Bitwise Bitcoin ETF kararını yine erteledi! İşte ertelendiği tarih
SEC, Grayscale ve Bitwise Bitcoin ETF kararını yine erteledi! İşte ertelendiği tarih

SEC, Grayscale ve Bitwise Bitcoin ETF kararını yine erteledi! İşte ertelendiği tarih

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – SEC fiziksel destekli Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) alım satımını erteleme kararı aldı. Bu ayın başlarında SEC, WisdomTree’nin Haziran ayında erteledikten sonra spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetmişti. Bir hafta önce varlık yöneticisi, yatırımcılar için başvurudadeğişiklik yaptı.

SEC, bu hafta iki Bitcoin ETF teklifini daha erteledi: Bitwise Bitcoin ETP Trust ve Grayscale Bitcoin Trust’ın Bitcoin ETF’ye dönüşümünü sırasıyla 1 Şubat ve 6 Şubat tarihlerine erteledi.

SEC Bitcoin ETF kararıyla ilgili ne açıklama yaptı?

Düzenleyici yaptığı açıklama ise şu şekilde yer alıyor:

“Komisyon, önerilen kural değişikliğini ve alınan yorumları dikkate almak için yeterli zamana sahip olmak için önerilen kural değişikliği üzerinde harekete geçmek için daha uzun bir süre belirlemenin uygun olduğunu düşünüyor.”

Ekim ayının ortalarında, varlık yöneticisi Bitwise, Bitcoin vadeli işlemleri yoluyla dolaylı Bitcoin ETF için başvuruda bulunmuştu. Bitwise ayrıca Bitcoin vadeli işlemlerine dayalı bir başvuruda bulundu ancak Kasım ayında iptal etti.

Ekim ayında, Proshares Bitcoin Strategy ETF (BITO), ilk kez piyasaya çıkan vadeli işlem tabanlı Bitcoin ETF’si oldu. İlk hamle avantajı, 1 milyar dolardan fazla varlık birikimi gerçekleştirdi. Diğer iki Bitcoin vadeli ETF’si o zamandan beri ticarete başladı, ancak BITO’nun fonlarının yalnızca bir kısmını çekmeyi başardı.

Bu arada, dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi Grayscale, 30.8 milyar dolarlık varlığa sahip amiral gemisi Bitcoin Trust’ı bir ETF’ye dönüştürmek için 19 Ekim tarihinde başvuru gerçekleştirdi.

Tüm bunlara Coinbase ayrıca SEC’e bir mektup gönderdi ve düzenleyiciyi Grayscale’in başvurusunu onaylamaya çağırdı. Bitcoin ETP’lerini vadeli işlem tabanlı ETP’lerden farklı şekilde ele almanın güveni zedeleyebileceğini söyledi.

bitcoinexchangeguide


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin