FTX’in likidite sorununa şimdi SEC’de dahil oldu

SEC, Ethereum’un peşini bırakmıyor: Kripto üzerinde otorite kurmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum’un birleşmesi geçen hafta tamamlansa da tartışmaları bir türlü bitmedi. Özellikle SEC olaya dahil olarak Ethereum’u sıkıştırıyor.

Ethereum ve SEC arasındaki savaş sona ermiyor. Birleştirmenin hemen ardından SEC Başkanı atar topar açıklama yapmıştı. Açıklamada stake edilen Ethereum için menkul kıymetler yorumunda bulunmuştu.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu şu anda kripto endüstrisi üzerinde otoritesini kurmaya çalışıyor. SEC, neredeyse tüm kripto para birimlerinin menkul kıymetler olduğunu iddia ediyor. Bu nedenle, kripto belirteçleri ve borsaları üzerinde yargı yetkisini iddia eder.

Ethereum Merge sonrasında beklenti artıyor

Uzun zamandır beklenen geçiş, Ether’in fiyatının altında bir ateş yakmasa da, birçok uzman gelecekte güçlü rüzgarlar sunacağına inanıyor.

Yıllarca süren gecikmeler ve aksiliklerden sonra, Ethereum nihayet oldukça sorunsuz bir şekilde bir Proof-of-Stake ağına geçti. Veriler , ağ katılımı da yüksek kalırken, stake edilen ETH miktarının tutarlı bir yükseliş trendinde olduğunu ortaya koyuyor.

SEC ve Ethereum arasındaki savaş

SEC başkanı Gary Gensler, birleşmeden sonra Ethereum’un da güvenlik olarak kabul edilebileceğini açıkladı. Şimdi SEC, ABD’nin tüm Ethereum üzerinde yargı yetkisine sahip olduğunu iddia etti. SEC’in her Ethereum işlemi üzerinde yetkisi olduğunu ima ediyor.

SEC, uzun süredir ikinci en büyük kripto para birimi üzerinde yargı yetkisini talep etmeye çalıştı. Daha önce, SEC başkanı Gary Gensler, Bitcoin’i bir emtia olan tek kripto para birimi olarak gördüğünü açıklamıştı. 

SEC’in emtialar üzerinde düzenleyici yetkisi yoktur. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu veya CFTC’nin yetki alanına girerler. Ancak menkul kıymetler SEC’in bizzat kendi alanı. Ripple’da olduğu gibi Ethereum’u da menkul kıymet görmek istiyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin