İlk Bitcoin Futures ETF’si, kripto para endüstrisi için ne anlama geliyor?
İlk Bitcoin Futures ETF’si, kripto para endüstrisi için ne anlama geliyor?

SEC, Bitcoin ETF’yi reddederek umutları sonlandırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitwise’ın kural değişikliği önerisini reddederek bir Bitcoin ETF onayı umutlarını baltaladı. Şirket SEC’in kararını olumlu değerlendirerek yapmaları gereken düzenlemeler olduğunu kabul etti.

Bitwise başka bir teklif sunmayı planlıyor

10 Ekim’de SEC, Bitwise’ın ETF teklifinin reddedilmesinin gerekçesini 112 sayfalık bir raporla anlattı. Raporda özet olarak, kripto para piyasasındaki “hileli ve manipülatif faaliyetleri” önlemek için gerekli önlemler almadığından şu aşamada bir Bitcoin ETF onayının mümkün olmadığı belirtiliyor.

SEC Başkanı Jay Clayton, daha önce bir Bitcoin ETF’sinin onay alabilmesi için özellikle yaygın piyasa manipülasyonları konusundaki endişelerin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Karardan sonra yayımlanan basın bülteninde Bitwise, SEC’in geri bildirimini “takdir ettiğini” belirtiyor. Ayrıca, şirket “mümkün olan en kısa sürede” önerisini yeniden gözden geçirmeyi planladığını açıkladı.

2019’da Bitcoin ETF yok mu?

Bitwise, rakip VanEck’in Eylül ayında SEC’le olan ortak teklifini geri çekmesinin ardından bu yıl Bitcoin ETF yarışında ayakta kalan son kaleydi. Kripto para birimi avukatı Jake Chervinsky, görev süresi 5 Haziran 2021’de dolan Clayton’un asla bu süre zarfında bir Bitcoin ETF’yi onaylamayacağını ileri söylüyor. AyrıcaChervinsky, bu şartlar altında başvurusu yapılacak yeni bir ETF’nin onaylanmasının “birkaç yıl” süreceğini belirtiyor.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin