SEC'ten yeni bir Bitcoin ETF reddi geldi
SEC'ten yeni bir Bitcoin ETF reddi geldi

SEC bildiğimiz gibi: Bitcoin ETF başvurusu reddedildi! Şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), WisdomTree’nin spot Bitcoin borsa yatırım fonu başlatma başvurusunu reddetti.

SEC, Bitcoin ETF’yi neden reddetti?

SEC, karar metninde reddetmelerine sebep olarak yatırımcıları “sahtekar” ve “manipülatif” eylemlerden koruma amacını gözettiklerini belirtti.

 VanEck’in spot Bitcoin ETF teklifi de Kasım ayı başlarında reddedilmişti.

Bu ay bir ret daha gelmesi bekleniyor

Bloomberg Intelligence’tan James Seyffart tarafından yapılan açıklamaya göre düzenleyici büyük olasılıkla Kryptoin’in spot ETF teklifini de Noel’den önce reddedecek.

SEC, Ekim ayında vadeli işlemlere dayalı ETF’lere yeşil ışık yakmış olsa da, en büyük kripto para biriminin değerini doğrudan takip edecek bir ETF’yi onaylamakta tereddüt ediyor.

SEC Başkanı Gary Gensler kısa süre önce Bitcoin’in dünya çapında ABD düzenleyici sicili dışında faaliyet gösteren düzensiz borsalarda işlem gördüğünü söyledi ve bu da düzenleyicinin neden bir spot Bitcoin ETF ile gemide olmadığını açıklıyor.

Bundan sonra ne olacak?

SEC’in bir süre daha spot Bitcoin ETF’lerine onay vermesi beklenmiyor. Ancak düzenleyicinin baskılara daha ne kadar süre göğüs gerebileceği de muamma. Kanada’nın bu alanda yaptığı faaliyetler başta olmak üzere pek çok diğer etmen SEC’i bir noktada spot Bitcoin ETF’yi onaylamaya itebilir. Ancak bunun ne zaman gerçekleşebileceği bilinmiyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin