SEC, bir kez daha Bitcoin ETF’ini reddetti

SEC, bir kez daha Bitcoin ETF’ini reddetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılına damga vuran Bitcoin vadeli işlemlerin arkası gelmedi. SEC, ilk izinden sonra süreci sıkı tuttu. Valkyrie ve ProShares’in onay aldığı ETF işlemlerinden sonra birçok başvuruyu reddetti. Geçtiğimiz yılın önemli gelişmelerinden biri olarak kabul edilen ETF, bu sene tat vermedi. Komisyon tarafından sürekli reddedilmesi süreci çıkmaza soktu. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, bu sefer First Trust ve SkyBridge Capital’den gelen spot Bitcoin borsa yatırım fonu teklifini düşürdü. Daha önce bildirildiği gibi, First Advisors ve Anthony Scaramucci liderliğindeki SkyBridge Capital, Mart 2021’de başvurusunu yapmıştı. Şirket, bir spot Bitcoin ETF onay almak için SEC’in kapısını çalmıştı. Yine VanEck’in Kasım ayında Bitcoin ETF reddinde olduğu gibi, SEC son açıklamasında dolandırıcılık ve manipülasyon önleme risklerinin yanı sıra yatırımcı korumasına odaklandı.

SEC, başvuruyu bir kez daha geri çevirdi

ProShares’in ilk ETF’i tarihe geçmişti. 2021 yılında ETF’in onaylanmasıyla beraber Bitcoin tarihi zirvelerini zorlamıştı. New York borsasında “BITO” ismiyle Bitcoin işleme başlamıştı. 2021 yılı itibarıyla ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ilk defa Bitcoin vadeli işlemlerine izin vermişti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, 2021 yılında vadeli işlemlere onay verse de sonraki gelişen süreç içinde başvuruları reddetti. Komisyon, yatırımcıları düşünerek böyle bir karara imza attıklarını açıkladı.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin