featured

SEC davasındaki belirsizlik XRP fiyatını baskılıyor! Beklenen kopuş gerçekleşecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – XRP fiyatı cuma günü 0,35 dolara düşüş yaşamasının ardından bugün 0,36 dolar seviyesini ziyaret etti. SEC ile ilgili konular altcoin’in fiyat performansını etkiliyor.

Cuma günü XRP, işlem seansını 0,35722 dolar ile kapatmak için %5,09’luk bir ralli yaptı.

Küresel finans piyasalarından gelen riske karşı duyarlılık, haftanın başlarında hâkim olan Fed korkusundan uzaklaştıkça XRP fiyatı için destek sağladı.

Teknik göstergeler şu anda yükselişe işaret ediyor. XRP şu anda 200 günlük EMA seviyesinin üzerinde bulunuyor. Bu da 0,40 dolar seviyesine doğru bir yükseliş olabileceği anlamına geliyor.

Cuma günü, XRP %5,09 oranında bir ralli yaptı. Perşembe günü kaydettiği %0,98’lik bir kazancın ardından gözde altcoin günü 0,35722 dolardan kapattı.

Günün başlangıcından itibaren olumlu bir fiyat hareketi sergileyen XRP, 0,35927 dolara kadar yükseldi. Gözde altcoin, bir gevşeme yaşamadan önce sırasıyla 0,34 dolar ve 0,35 dolar seviyelerinde bulunan direnç noktalarını kırdı.

Daha riskli varlıklara yönelik iştahta keskin bir artış destek sağlarken, SEC ile Ripple arasındaki davadan henüz bir karar çıkmış değil.

Gensler Chatter’a rağmen umutlar yüksek

Yükselişle açılan bir işlem seansı, daha riskli varlıklara olan talebi artırdı. NASDAQ 100 haftayı %4,14 oranında bir kazançla sonlandırdı. Para politikasına yönelik duyarlılıkta belirgin bir kayma, daha riskli varlıklara olan talebin artmasını destekledi.

XRP SEC grafik

Bu hafta yatırımcılar, enflasyonla mücadele kapsamında 75 baz puanlık faiz artırımlarının ardından Fed’in yalnız olmadığını fark ettiler. Önemli bir şekilde, ECB perşembe günü bu yıl ve gelecek yıl için büyüme tahminlerinde aşağı yönlü revizyonlara rağmen 75 baz puanlık bir artış yaptı.

Risk duyarlılığındaki artış XRP sahipleri için iyi bir haber olsa da, Hinman belgelerine ilişkin bekleyen mahkeme kararı bir ters rüzgar olmaya devam ediyor.

Temmuz ayı sonlarında SEC, Hinman’ın konuşmasıyla ilgili belgeleri avukat-müvekkil gizliliği kapsamında, koruma amaçlı SEC hareketini reddeden bir mahkeme kararına itiraz etti. SEC itirazına ilişkin bir karar her an gelebilir.

Arka plan olarak, eski SEC Kurumsal Finansman Bölümü Direktörü William Hinman, SEC ile Ripple davasında merkezi bir figür. 2018 yılındaki bir konuşmada Hinman, Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) menkul kıymet olmadığını söylemişti.

Mahkemeler, SEC’in kendilerine karşı çıkan kararlara karşı önergelerini ve itirazlarını değerlendirmeye devam ediyor. XRP için karar her iki yönde de olabilir.

SEC, Ripple ile devam eden davasını uzatırken, SEC Başkanı Gary Gensler daha sesli bir şekilde aktif olmaya başladı. Perşembe günü WSJ, güvenlikle ilgili olmayan kriptoların düzenleyici gözetimini CFTC’ye vermekten bahseden SEC Başkanı’nın yorumlarını bildirdi. Ancak Gensler, kripto paraların çoğunu kendi yetki alanına girmesi gereken menkul kıymetler olarak etiketlemeye devam etti.

Yorumlar, SEC ile Ripple arasındaki davanın sonucunu altcoin için daha da kritik hâle getiriyor.

Bu yazının yazıldığı sırada XRP, %0,66 oranında bir düşüşle 0,35488 dolar civarında işlem görüyor.

Teknik göstergeler

XRP için kritik direnç noktaları sırasıyla 0,3645 dolar 0,3719 dolar ve 0,3121 dolar seviyelerinde bulunuyor.

EMA’lar ve 4 saatlik mum grafiği ise bir yükseliş sinyali gönderiyor.

FxEmpire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin