SEC Başkanı, kriptoların çoğunun başarısız olacağını düşünüyor: Sizce de öyle mi?

SEC Başkanı, kripto paralarla ilgili gözetim kararını destekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bugün akşam saatlerine doğru SEC Başkanı önemli açıklamalarda bulundu. Kongreye katılan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto sektörünü yakından ilgilendiren bir desteğini açıkça belirtti.

SEC Başkanı Gary Gensler, kongrenin kripto para birimlerinin denetimini Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) devretme kararını destekleyeceğini söyledi. SEC ve CFTC, özellikle kripto söz konusu olduğunda menkul kıymetler ve emtialar arasındaki ayrımın oluşturulması konusunda anlaşmazlık yaşıyor.

Kripto para için gözetim kararı için destekeleme

Wall Street Journal Perşembe günü kripto sektör için bir açıklamayı yayınladı. WSJ raporuna göre, Gary Gensler Perşembe günü bir endüstri konferansında konuştu. Gensler, kongreden gelen son tasarıyı desteklediğini belirtti.

Kongre daha önce CFTC’ye kripto para birimleri üzerinde birincil yetki verecek şapkayı tanıtmıştı. Tasarı, SEC ve CFTC’nin kripto gözetimi konusunda mücadele ettiği bir zamanda geldi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, SEC’i kripto konusunda güçsüz kılmadığı sürece tasarıyı destekliyor. CFTC’nin “güvenlik dışı belirteçler ve ilgili aracılar” üzerinde yetkiye sahip olması gerektiğini özellikle belirtti. Bu, SEC’in menkul kıymet olduğunu düşündükleri kripto varlıklarını düzenlemesine hala izin verilmesi gerektiği anlamına geliyor.

SEC ve Başkan Gensler, kripto endüstrisini oldukça yakından takip ediyor. Gerekli düzenlemeler komisyon tarafından yapılmak isteniyor. Özellikle SEC’i Ripple davasıyla daha çok duyuyoruz. Ancak  ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, hem kripto hem stablecoin’ler hakkında bazı düzenlemeler için fazlasıyla hevesli.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin